СПРЕМАН ЗА МЕГДАН СА ХРВАТИМА

Драган Васиљковић

Драган Васиљковић

Драган Васиљковић, у народу познатији као Капетан Драган, кога су аустралијске власти 9. јула испоручиле Хрватској под оптужбом за ратне злочине, поручио је да је спреман за "мегдан без оружја" са Хрватима и да су оптужбе без основа.

У писму, које је датирано на 5. јул, а које је преко пријатеља доставио "Вечерњим новостима", Капетан Драган је нагласио да су Хрвати послије 25 година успјели да ухапсе ненаоружаног 60-годишњака који је давно одложио своје оружје, а да би то постигли морали су, како каже, да покажу своје право злочиначко лице и да огрезну у криминал.

"Ја се одупирем том криминалу скоро 10 година и ако сам дао допринос да се скине маска са злочиначког лица хрватског правосуђа, вредео је сваки минут тих 10 година", рекао је Капетан Драган.

У писму наводи да је током готово десетогодишњег притвора у Аустралији често тражио одговор на сопствено питање да ли је требало да оде 2005. године у Хрватску и да се преда, а увијек је долазио до истог одговора - нипошто.

"Ако се сећате, сам сам понудио да дођем у Хрватску ако ми тадашњи министар правде плати карту. Брзо сам схватио да имам посла са злочинцима који су спремни да на команду `бесне Весне` (Весна Шкаре Ожболт) издају потерницу за мном, без обзира на то што истражиоци Хашког трибунала, па чак и чланови Хрватског института домовинског рата који су интензивно истраживали мој животни пут, нису нашли ништа што би се могло тумачити као ратни злочин", написао је Капетан Драган.

Он је нагласио да је његова дуга борба за слободу и правду протекла без икакве помоћи државе Србије, али уз помоћ породице пријатеља и Срба из свих крајеве свијета, којим је захвалан.

"Дужност сваког човека је да се одупре злочину свим средствима, без обзира на жртву", рекао је Васиљковић.

Он је поручио да стара изрека каже да човјека можеш савладати, али га не можеш побиједити.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

КАПЕТАН ДРАГАН НА ПУТУ ЗА ЗАГРЕБ - Jadovno 1941.

КАПЕТАН ДРАГАН - СИМБОЛ ОТПОРА ПРОУСТАШКОЈ ВЛАСТИ ...

Капетан Драган: Ако ми не помогнете, у Хрватској ће ме убити ...