РАЈИЛИЋ: НЕПРИХВАТЉИВО ДОНОШЕЊЕ ЗАКОНА НА НИВОУ БиХ

Божица Живковић Рајилић

Божица Живковић Рајилић

Удружење жена жртава рата Републике Српске сматра неприхватљивим доношење закона о жртвама сексуалног насиља на нивоу БиХ, изјавила је предсједник Удружења Божица Живковић Рајилић.

 

"Нама не треба такав закон на нивоу БиХ, нити било какав пренос надлежности. Не интересују нас такве комбинације", изјавила је Рајилићева Срни. 

 

Рајилићева је рекла да представници Удружења неће учествовати у евентуалном креирању таквог закона, те да ће жестоко критиковати представнике Републике Српске у заједничким институцијама БиХ уколико би се одазвали таквој расправи. 

 

"Нама је довољан Закон о цивилним жртвама рата јер ми сва своја права остварујемо на нивоу Републике Српске", истакла је Рајилићева. 

 

Она је подсјетила да је Удружење раније упутило иницијативу у Народну скупштину Републике Српске да се донесе закон о женама жртвама тортуре за вријеме одбрамбено-отаџбинског рата. 

 

Министар за људска права и избјеглице БиХ Семиха Боровац информисала је јуче у Сарајеву специјалног представника премијера Велике Британије за превенцију сексуалног насиља у сукобима Џојс Енелеј да је програмом рада ресорног министарства, као и програмом рада Савјета министара БиХ за наредну годину предвиђена израда новог текста закона о правима жртава тортуре.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

РАЈИЛИЋ: МИ СМО ЖРТВЕ, А НАШУ НЕСРЕЋУ НИКО НЕ ...

РАЈИЛИЋ: ЧЕКАМО ОДГОВОР БРАМЕРЦА - Jadovno 1941.

УБРЗАТИ ПРОЦЕС ЗАКОНСКОГ РЕГУЛИСАЊА - Jadovno 1941.

ЗАКОНОМ ЗАШТИТИТИ ПРАВА ЖЕНА ЖРТАВА РАТА - Jadovno ...