ПРИОРИТЕТ ЗАПОШЉАВАЊЕ ДЈЕЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА

Недељко Митровић
Недељко Митровић

Запошљавање дјеце погинулих бораца остаје приоритет Владе Републике Српске, а за њихово самозапошљавање у овој години биће издвојено милион КМ, речено је на састанку министра рада и борачко–инвалидске заштите Српске Миленка Савановића са предсједником Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељком Митровићем. 

Савановић је истакао да ће добра сарадња Владе Српске са Републичком организацијом породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила бити настављена и у наредном периоду. 

"Институције Републике Српске дају максимум да би се помогло борачким категоријама. Наш приоритет је и рјешавање стамбених питања ових категорија, те покушај усклађивања инвалиднина са реалним параметрима", рекао је новинарима Савановић. 

Он је нагласио да ће бити покренута процедура стамбеног збрињавања породица које се нису пријавиле 2007. године за рјешавање овог питања. 

Савановић је напоменуо да ће до краја овог мјесеца бити исплаћене накнаде за одликоване борце. 

Митровић је оцијенио да је важно што ће приоритет Владе Српске остати запошљавање дјеце погинулих бораца. 

"Тренутно је нешто више од 1.000 дјеце погинулих бораца до 30 година и више од 3.000 дјеце до 40 година незапослено. У овој и наредној години очекујем да све породице погинулих бораца буду стамбено збринуте", рекао је Митровић. 

Он је навео да је Суд за људска права у Стразбуру одбио апелације да је БиХ прекршила људска права породица несталих из Српске, јер ништа није чинила или је учинила недовољно на тражењу несталих Срба. 

Митровић је напоменуо да је важно питање проналажење 1.681 несталог лица из Републике Српске. 

"Важно је што смо успјели прибавити све сагласности да Завод за судску медицину Републике Српске може почети идентификацију 657 тијела", закључио је Митровић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

МИТРОВИЋ: ЏАФЕРОВИЋ НЕ МОЖЕ ВОДИТИ ПАРЛАМЕНТ БиХ

МИТРОВИЋ: НЕМА МЈЕСТА ЗАДОВОЉСТВУ ИЦМП-а - Jadovno ...

митровић: застој у процесуирању злочина над ... - Jadovno 1941.

КЕБО: ВИСОКИ ЗВАНИЧНИЦИ ПРЕЋУТАЛИ ... - Jadovno 1941.

ГАЛИЈАШЕВИЋ: ЗЛОЧИНИ ПОД КОМАНДОМ СДА - Jadovno 1941.