ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА СПОМЕНИК ПОГИНУЛИМ ПОЛИЦАЈЦИМА

Чепурин полаже вијенац нa споменик погинулим полицајцима

Чепурин полаже вијенац нa споменик погинулим полицајцима

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин положили су вијенце на споменик српским полицајцима погинулим у борбама са албанским терористима од 1999. до 2003. године код Бујановца.

Чепурин је нагласио да је дошао да ода почаст херојима и да је мјесто на коме се налази споменик веома дирљиво.

"Ови људи дали су свој живот бранећи живот обичних људи. Одавањем поште овим људима одајемо пошту себи", рекао је Чепурин послије полагања вијенаца.

Вулин је истакао да је мјесто гдје је постављен споменик мјесто поштовања и сјећања на храбре и добре људе који су дали живот бранећи своју земљу, али и мјесто поштовања према њиховим породицама.

"Како се ми будемо понашали према њиховој успомени, тако ће се будуће генерације понашати према позиву државе да се за њу боре, да је штите. Ови људи нису одбили позив своје земље, ови људи су одговорили позиву да је бране", додао је Вулин.

Спомен-обиљежје погинулим припадницима МУП-а налази се у мјесту Српска кућа у порти цркве Светог Јована, а донедавно се налазило на мјесту погибије три полицијска службеника изнад села Лучане код Бујановца.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:
У БУЈАНОВЦУ БРИШУ СРПСКЕ НАЗИВЕ УЛИЦА - Jadovno 1941.
ПРЕКО ВЕЛИКЕ ЕВРОПЕ - ДО ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ - Jadovno 1941.
Ања Филимонова: Велика Албанија ће за 5 година постати ...