ПОЧЕЛО СНИМАЊЕ ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА "ДЈЕЦА"

Милева Лазаревић из Шадића код Власенице
Милева Лазаревић из Шадића код Власенице

У продукцији Радио-телевизије Републике Српске (РТРС) почело је снимање документарног филма "Дјеца" о трагедији четворо родитеља који су у рату за слободу Српске изгубили по троје дјеце.

Актери филма су Јока Миловановић из Лопара, Милева Лазаревић из Власенице и Милева Жупић из Мркоњић Града, које су изгубиле по три сина, те Маринко Бјелица из Трнова, који је остао без два сина и једне кћерке. Сви су били војници Војске Републике Српске. 

"Циљ овог пројекта је документовати догађаје који су у вези са овим трагедијама и подсјетити јавности на чињенице о страдању српског народа у рату у БиХ", наводи се у саопштењу. 

Из РТРС-а истичу да је овај пројекат од изузетне важности, јер говори о цијени која је плаћена за слободу српског народа у БиХ и по значају свог садржаја превазилази оквире Републике Српске. 

Филм "Дјеца", који ће режирати Денис Бојић, биће сниман у општинама Власеница, Лопаре, Мркоњић Град, Трново, Соколац и на локацијама погибије. 

Бојић каже да је реализација овог пројекта веома комплексна. 

"Ријеч је о четири трагедије од којих свака захтијева посебан приступ саговорницима. То су старији и болесни људи код којих сваки помен на изгубљену дјецу изазива дубоке и болне ране", објаснио је Бојић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ПОЗИВ на промоцију романа МАЈКА, аутора Миленка Аврамовића

ЗЕМИР КОВАЧЕВИЋ УДАЉЕН ИЗ СУДНИЦЕ - Jadovno 1941.

У БЕОГРАДУ ПРОМОВИСАН РОМАН "МАЈКА" - Jadovno 1941.

Ратко Младић: Мајке, ја немам ништа да вам дам осим мојих суза