Парастос жртвама рата у Борову

Latinica

Парастос жртвама рата од 1991. до 1996.године.

Парастос жртвама рата од 1991. до 1996.године.

Данас се сећамо свих наших мештана који су трагично изгубили животе у последњем рату. Жалимо за свима њима и понављамо да су и они жртве без обзира на националност којој су припадали.

И данас након толико година Србима у Хрватској чак и новим законима одриче се право да могу бити жртве.

Ако нисмо жртве сигурно смо мете. Мете за свакодневне нападе малих и великих медија, малих и великих политичара.

Али ми имамо свој пут, пут на коме су животе изгубили и наши мештани. Њихова жртва нас обавезује да будемо храбри и тражимо начин да опстанемо у Републици Хрватској.

Хвала вам свима што сте дошли на парастос и што смо се заједно сетили наших бороваца.

Нека им је вечна слава и хвала!

Душан Латас

У организацији Већа српске националне мањине општине Борово и чланова породица погинулих мештана, на месном гробљу у Борову пре подне је одржан парастос жртвама рата од 1991. до 1996.године. Парастос су служили боровски свештеници протојереј-ставрофор Чедо Лукић и протојереј Миленко Гребић и протођакон Драган Сердар.

Венце на спомен обележје положиле су делегације: Већа српске националне мањине општине Борово и породица погинулих мештана, Удружења српских породица Против заборава, Генералног конзулата Србије у Вуковару, Општине Борово, Заједничког већа општина, Већа српске националне мањине Вуковарско-сремске жупаније и Града Вуковара, Главног одбора СДСС-а, Удружења антифашистичких бораца и антифашиста општине Борово, Удружења Чувари српског идентитета и српских обичаја, Добровољног ватрогасног друштва и Удружења Плави Дунав из Борова.

 

Везане вијести:

Понос и предрасуде - Jadovno 1941.

Борово, некад и јад - Jadovno 1941.

Зоран Којић за РТРС: где је нестала одговорност за Србе у ...

Док је живих сведока, биће и истине - Jadovno 1941.