ОДГОЂЕНО РАЗМАТРАЊЕ СПОРАЗУМА О ПРИЗНАЊУ КРИВИЦЕ

sud

САРАЈЕВО,  /СРНА/ - Суд БиХ одгодио је за 1. јуни разматрање споразума којим су Шабан и Елвир Ђелилбашић признали кривицу за убиство два српска цивила на подручју општине Травник, јер Тужилаштво БиХ није добило сагласност породица оштећених.

Дарко Самарџић, предсједавајући Судског вијећа, одгодио је разматрање споразума о признању кривице за петак,1.јуни, након што је опуномоћеник породица оштећених Бранко Гудало рекао да се породице нису сагласиле са предложеним споразумом.

 

"Породице убијених сматрају да је казна преблага, али знамо да то не утиче на Судско вијеће. Молимо да поново размотрите висину казне и да оштећене упутите на грађанску парницу", рекао је Гудало.

 

Судија Самарџић наложио је тужиоцу Славици Терзић да се састане са опуномоћеником Гудалом, те да га у потпуности упозна са предложеним споразумом и добије од њега сагласност за потписивање.

 

Предложеним споразумом, Шабан и Елвир Ђелилбашић, некадашњи припадници Армије БиХ признали су кривицу за учешће у убиству два цивила српске националности у мјесту Турбе у општини Травник.

 

Како је саопштено из Тужилаштва БиХ, предложена је казна затвора у трајању од по пет до шест година.

 

Оптужени се бране са слободе, пренио је Бирн.

 

 

 

Извор: срна