НЕМА НАПРЕТКА ДОК СЕ СИЈЕ МРЖЊА ПРЕМА СРПСКОЈ

zastava_rs

САРАЈЕВО, 25. АПРИЛА (СРНА) - Члан Комисије парламента БиХ за одбрану и безбједност Сташа Кошарац рекао је да БиХ не може напредовати док год се сије мржња према Србима и Републици Српској.

"Бошњачка острашћеност према Србима разара цијелу земљу", рекао је Кошарац "Вечерњим новостима" поводом проглашавања Анђелине Џоли за почасног грађанина Сарајева због "подршке борби за одбрану овог града од агресије".

Он је навео да Сарајево не бира средства да уништи "Дејтон" и Српску, као и да у тој стратегији учествују и стране дипломате, бројни бошњачки лобисти у Бриселу и Вашингтону, а све чешће ангажују и америчке глумце.

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић сматра да помирење не може бити потпуно и земља не може имати свијетлу европску будућност све док не буде процесуиран бошњачки ратни врх због злочина над Србима.

Посланик ХДЗ-а БиХ у парламенту БиХ Иво Миро Јовић каже да ће земља лутати у зачараном кругу мржње и неповјерења док год бошњачки лидери буду негирали хрватске и српске жртве.

Посланик ДНС-а у парламенту БиХ Петар Кунић рекао је да бошњачки политичари не желе да заједно са посланицима из Републике Српске раде на реформским законима који би донијели бољи живот свима, те да у тим условима нема среће за ову земљу.

Професор етике на бањалучком Филозофском факултету Остоја Ђукић рекао је"Новостима" да је веома примјетна и сарајевска медијска хајка на РС, те да Сарајево ствара атмосферу конфликта и страха и свјесно радикализује политичку ситуацију у земљи.

 

Извор: срна