Настављено снимање документарног филма "Дјеца"

На новој локацији настављено је снимање документарног филма ''Дјеца''

Настављено снимање документарног филма "Дјеца"

Настављено снимање документарног филма "Дјеца"            Фото: РТРС

У Лопарама, на локацији погибије војника Трипуна и Мирослава, који су животе дали у истом дану, настављено је снимање документарног филма 'Дјеца' у продукцији Радио Телевизији Републике Српске.

Мајка Трипуна и Мирослава, Јока Миловановић из Лопара, изгубила је у минулом рату још једног сина и још једног војника војника Војске Републике Српске, миљеника Ђоју.

Ријеч је о још једном родитељу који је дао своје синове за слободу српског народа у Босни и Херцеговини. О овој античкој трагедији, Република Српска још увијек нема документован видео запис. Управо због тога овај пројекат је од изузетне важности и по значају свог садржаја превазилази оквире Републике Српске.

Треба истаћи да овај пројекат реализује профилисана екипа професионалаца РТРС-а. Аутор и режисер филма је Денис Бојић, директор фотографије је Ћејић Синиша, камера Дарко Сошња, мајстор свјетла Славиша Бранковић, тон мајстор Драган Маџар, асистент камере Милорад Раилић, а продуцент документарног филма је Александар Ђорђевић.

Продуцент документарног филма Александар Ђорђевић објаснио је комплексност продукционих захтјева у реализацији овог пројекта: ''За успјешну реализацију овог пројекта контактиране су борачке организације у свим општинама, горске службе и планинари због безбједности одласка наше екипе на снимања мјеста погибије, те медицинске екипе домова здравља у поменутим општинама због контроле здравстевног стања саговорника.''

Снимање овог документарног филма у продукцији Радио-телевизије Републике Српске, наставиће се у општинама: Власеница, Трново, Соколац и на још неколико локација које се односе на мјеста погибије сваког од њих понаособ.

Више информација о овом пројекту као и фотографије са снимања можете пронаћи на интернетпорталу Радио Телевизије Републике Српске www.rtrs.tv

снимање документарног филма "Дјеца"  снимање документарног филма "Дјеца" снимање документарног филма "Дјеца" снимање документарног филма "Дјеца"

 

Извор: Радио Телевизије Републике Српске

 

Везане вијести:

ПОЧЕЛО СНИМАЊЕ ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА "ДЈЕЦА ...

ПОЗИВ на промоцију романа МАЈКА, аутора Миленка Аврамовића

ЗЕМИР КОВАЧЕВИЋ УДАЉЕН ИЗ СУДНИЦЕ - Jadovno 1941.

У БЕОГРАДУ ПРОМОВИСАН РОМАН "МАЈКА" - Jadovno 1941.

Ратко Младић: Мајке, ја немам ништа да вам дам осим мојих суза