НАЈНОВИЈА ХАПШЕЊА СРБА У СЛУЖБИ ПРЕДИЗБОРНЕ KАМПАЊЕ

Документационо-информациони центар "Веритас" саопштио је да је српски држављанин Звездан Милашин (43) из Дарувара ухапшен 12. октобра на граничном прелазу Бачка Паланка - Илок те да је Жупанијско државно тужилаштво у Загребу донијело рјешење о провођењу истраге против њега због наводних ратних злочина.

 

Из "Веритаса" указују да су од рођака ухапшеног сазнали да је он од рата до недавно више пута одлазио у Хрватску и да никада није имао проблема. 

 

У том контексту, "Веритас" упозорава да путем појачаних активности хрватских органа гоњења власт у предизборном периоду доказује своје "домољубље" и спречава повратак прогнаних Срба на њихова имања. 

 

"Веритас" подсјећа да је на основу међународних потјерница које је расписао Биро Интерпола у Загребу широм свијета до сада ухапшено 152 лица српске националности из Хрватске и бивших припадника ЈНА, од којих је 50 екстрадирано у Хрватску. 

 

"Од екстрадираних до сада је против деветнаесторице поступак обустављен или је оптужба одбијена, углавном након преквалификације дјела ратног злочина у оружану побуну, што има за посљедицу губитак обештећења за вријеме проведено у притвору", саопштено је из "Веритаса".

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ПО ИНТЕРПОЛОВОЈ ПОТЈЕРНИЦИ УХАПШЕН ЈОВАН ОГАР ...

УХАПШЕН СРБИН ЧЕДОМИР ВУКАДИН - Jadovno 1941.

Ухапшен српски генерал у пензији Борислав Ђукић - Jadovno 1941.

УХАПШЕН 80-ГОДИШЊИ СРБИН МИЛЕ ДАКИЋ - Jadovno 1941.