МИТРОВИЋ: ОТВОРЕНО ПИСМО СУОСНИВАЧИМА ИНСТИТУТА

БАЊАЛУКА, 27. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић рекао је да је члан Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амор Машовић исполитизовао и приватизовао ову институцију, што је неприхватљиво.

Митровић је рекао Срни да ће Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила поводом тога данас упутити отворено писмо Савјету министара БиХ и Међународној комисији за нестала лица, као суоснивачима Института, у којем ће оштро реаговати на Машовићево понашање.

"Процес тражења несталих Срба је у потпуном застоју. Институт за нестала лица БиХ, који је требало да убрза процес тражења, није одговорио задатку због којег је основан", рекао је Митровић.

Митровић је нагласио да Савјет министара БиХ није одговорио на захтјев Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила да Радна група за реформу Института донесе одлуку о преношењу оснивачког акта Института за нестала лица БиХ на Савјет министара, према договору са Међународном комисијом за нестала лица из августа 2013. године.

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести: