Митровић: Реаговати на фалсификоване податке Машовића

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић сматра да би надлежне институције - Тужилаштво БиХ, Управи одбор Института за нестале БиХ и Међународна комисија за нестала лица морали да реагују на фалсификоване податке о убијеним Србима у БиХ које износи Амор Машовић.

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/mitrovic.jpg

- Умањивање броја убијених Срба, које износи Амор Машовић, је у функцији политике ФБиХ да се што више злочина припише Србима. На тај начин они покушавају доказати да су Бошњаци искључиво жртве рата у БиХ, због чега треба мијењати Дејтонски споразум како би они остварили доминатну политичку, територијалну и сваку другу улогу у БиХ - рекао је Митровић.

Он је подсјетио да је Машовић, као члан Федералне комисије за нестала лица, прије почетка рада Института за нестала лица БиХ имао непотпун мандат да оспорава било шта о несталим Србима у БиХ.

- Нажалост, то му је сада омогућено у Институту за нестала лица БиХ уз подршку ИЦМП-а, дијелом Тужилаштва БиХ и бошњачке политике, али су његови изјаве и ставови тиме још погубнији - закључио је Митровић.

В.д. предсједавајућег Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амор машовић прослиједио је податке Институту за истраживање злочина против човјечности и међународног права Универзитета у Сарајеву о свега 11 ексхумираних припадника српског народа на подручју Мостара, иако Институт за нестала лица БиХ располаже подацима о 51 убијеном и ексхумираном Србину на том подручју.

 

Извор: РТРС

 

Везане вијести:

МИТРОВИЋ: ОТВОРЕНО ПИСМО СУОСНИВАЧИМА ИНСТИТУТА

ТУЖИЛАШТВО БиХ СРАМНО ИГНОРИШЕ ... - Jadovno 1941.

МИТРОВИЋ: ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОКАЗАЛО ПРИСТРАСНОСТ ...

митровић: застој у процесуирању злочина над ... - Jadovno 1941.