Љубичићи на Фeјсбуку против Николовских: Треба отворити Јасеновац да вас опет научимо памети

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/kastelanska_spor.jpgСплит/Ни данас ништа ново у Каштеланској. На сплитском Спинуту већ четврти дан траје невиђена драма. Породица Николовски налази се у свом стану, у који су ушли у петак након 20 година избивања и свих правомоћно ријешених спорова у своју корист, но пред вратима се и даље налазе "умировљени бранитељ" Златко Љубичић и чланови његове породице. Нема ништа ново, осим што је полиција појачала своју присутност, што је добро, држи Зоран Николовски.

Јучер смо писали како Николовске плаше усташким корачницама, а данас Индеx представља пријеписку с Фацебоока између групе Апел савјести коју с пријатељицама води Љиљана Николовски, прва пјевачица Магазина и Љубичића. Момци су млађи, у доба рата су евентуално били дјеца. Евидентно су задојени усташком иконографијом.

"Доста је било четника и Југославена"

"Доста је било четника и Југославена који су убијали недужни народ од 1941-1990 и од 1991-1995. Да је ово правна држава ви се не бисте смјели више појавити у њој колико је омаловажавате. Треба поновно отворит Јасеновац и Стару Градишку па да вас можемо мало научити памет. За Дом спремни", написао је Маријан Љубичић.

Јосип Љубичић, пак, пише како је Марјанов тата био хрватски бранитељ, док су Николовски пуцали по Хрватској. "Како вас није срам. Вас Србе. Некад сте нас тлачили, а више нећете", пише Маријан Љубичић.

"Ма то ти је ова данашња држава крива. Ја би њих све затворио", мисли Маријан. "Они мисле да хрватски народ може заборавит што су они направили 90-их година по Вуковару и широм Хрватске. Не може се то тек тако заборавити", надопунио се Јосип Љубичић.

"Заборавио си да су то комунисти. Они не вирују у Бога нити имају савјести, а још мање памети", подсјетио је Маријан Јосипа. 

Николовски су Македонци, али Љубичићима је то ваљда иста ствар

Потребно је можда овдје напоменути да Николовски нису Срби, него Македонци, но то је ваљда Љубичићима иста ствар. Нитко од чланова обитељи Николовски није био умјешан у протухрватску дјелатност тако да је нејасно на што се реферирају млађи чланови обитељи која полаже право на стан у Каштеланској.

С обзиром да пуштају усташке корачнице, у својој реторици вјеројатно не виде ништа спорно, но мора се примијетити да се ради о садржају који подлијеже казненој одговорности. Љубичићи, дакле, за Николовске прижељкују Јасеновац, стратиште за нехрвате и противнике и усташког режима. Полицији је и даље све прихватљиво...

 

 

Извор: Индекс