КРИТИКА СРПСКИМ ДРЖАВНИЦИМА ЗБОГ ЋУТАЊА О СРПСКИМ ЖРТВАМА

Гдје су наши намилији?
Гдје су наши намилији?

Удружење киднапованих и убијених на Косову и Метохији критиковало је државнике Србије и медије због ћутања о српским жртвама, подсјећајући да ни послије 17 година није разријешен ниједан злочин над Србима на Косову и Метохији.

У отвореном писму свим државницима Србије од 1998. године па до данас и српским медијима, ово удружење напомиње да "за правдом вапи 2.500 српских душа". 

Удружење подсјећа да су породице жртава Хрвата, муслимана и Албанаца имале огромну медијску подршку у Србији и да се даноноћно извјештавало о Сребреници, Вуковару, "опсади Сарајева", Маркалама, Рачку, Батајници, Перућцу, Петровом Селу...

Породице српских жртава питају "шта и ко је зауставио исцрпно и континуирано извјештавање о масовној гробници у Жиливодама, гдје су спаљене кости убијених Срба да се не би дошло до истине и правде и злочинаца?" 

Ово удружење константује да нису биле интересантне масовне гробнице са српским жртвама на Драгодану 1, 2 и 3 у Приштини, Радоњичком језеру, Ликовцу, Лапушнику, Волујку, Клечки, Сувој реци, Пискотама. 

Удружење истиче да ће се њихове породице до посљедњег даха борити за истину и правду за своје српске жртве. 

"Наша порука државницима и медијима који нису хтели из било ког разлога да стану иза српске трагедије и жртава гласи: Нека су вам на савести и души", стоји у саопштењу овог удружења. 

Удружење поставља питање "да ли је је праведно да само српски генерали буду у Хагу, зашто се ћути о словеначким, хрватским, муслиманским и албанским "шкорпионима", који "постадоше премијери и министри". 

"Да ли је праведно да преко костију убијених Срба неко гради своје каријере и увећава своје тираже?", питају из овог удружења.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png



Везане вијести:

ОТВОРЕНО ПИСМО НИКОЛИЋУ, ВУЧИЋУ И ДАЧИЋУ

Молитвени помен закланих на жртвеном пољу Косову

ФОНД ЗА ХУМАНИТАРНО ПРАВО НЕ ИСТРАЖУЈЕ ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА

СРПСКИ МЕДИЈИ ИГНОРИШУ СРПСКЕ ЖРТВЕ НА КОСМЕТУ

ВУЧИЋ ДА ЈАВНО ЗАТРАЖИ ОСЛОБАЂАЊЕ КИДНАПОВАНИХ СРБА

АЛБАНСКИ ТИХИ ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: 1939. смо били већина 1946. мањина!

КОСОВО - ЈАДОВНО