КЕБИНИ ДОКУМЕНТИ ДОКАЗ ДА СРПСКЕ ЖРТВЕ ГОВОРЕ ИСТИНУ

Божица Живковић-Рајилић
Божица Живковић-Рајилић

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић-Рајилић сматра да документи о злочинима над Србима, које је потпредсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Мирсад Кебо доставио Тужилаштву БиХ, потврђују да српске жртве 20 година говоре истину да су се над Србима догодили злочини најстрашније врсте.

Рајилићева је рекла Срни да се сваки парастос и обиљежавање страдања Срба завршавао уз "тешку истину" да нико за те злочине није одговарао. 

Она је изразила увјерење да ће након Кебиног поступка ствари бити другачије. 

"Знали су и Хрвати и Бошњаци да ће то кад тад доћи на видјело, да ли од господина Кебе или неког другог. Злочини би били кад тад доказани", истакла је Рајилићева и додала да је Кебин гест, прије свега, људски гест. 

Она је нагласила да су многи људи имали "дебелог уплива" у скривању доказа, да су чинили злочине, а потом преузели власт. 

"Ако БиХ хоће да буде држава, требало би да процесуира и оне који су сакривали доказе. Ко је крио и гдје су до сада били ти документи? Шта су радили 20 година Тужилаштво и Суд? Чекали су да велики број злочинаца негдје оде и буде недоступан тужилаштву, или да умру и злочинци и свједоци", рекла је Рајилићева. 

Она је напоменула да Срби никада нису бранили нечији злочин и злочинце, којих је било на свим странама, док су други крили оне за које постоје и докази. 

Потпредсједник ФБиХ Мирсад Кебо протеклих дана доставио је Тужилаштву БиХ више хиљада докумената који свједоче о злочинима почињеним над српским становништвом, а дио садржаја се односи на тадашњег начелника Центра служби безбједности Зеница Шефика Џаферовића, који је данас предсједавајући Представничког дома парламента БиХ.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ЦИЉ - СТАТУС УДРУЖЕЊА ОД РЕПУБЛИЧКОГ ... - Jadovno 1941.