ИЗЕТБЕГОВИЋ ЧЕКА БОЉЕ ДАНЕ ЗА УНИТАРНУ МУСЛИМАНСКУ ДРЖАВУ

Rajko Vasic

БАЊАЛУКА, 25. АПРИЛА /СРНА/ - Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Рајко Васић оцијенио је данас да бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић покушава да купи вријеме "чекајући неке боље дане за унитарну муслиманску сарајевску државу Босну".

Васић истиче да Изетбеговић поново покушава сладуњавим изјавама да обмане јавност и да Србе оптужи да су кривци што их нема у Сарајеву.

"Тако су Срби некадашњег Сарајева историјски феномен. Истовремено су агресори и извршиоци властитог протјеривања", наводи Васић и додаје да Изетбеговић "покушава, у ствари да купи вријеме чекајући неке боље дане за унитарну муслиманску сарајевску државу Босну".

"Његова тврдња да у Сарајеву ради 4000 Срба у институцијама говори све о кривици бошњачке политичке елите у протеклих двадесет година. Сарајево је слика БиХ за коју је његова отац, Алија Изетбеговић жртвовао мир", додаје Васић.

Он је истиче да Изетбеговић треба да каже да је тих 4.000 Срба у ствари циљ рата којег је муслиманско политичко руководство покренуло `92. године. "Само што је то циљ за Сарајево а за остала мјеста у БиХ та бројка је 400 или 40, што је у Федерацији потпуно и остварено", упозорио је Васић.

Према његовим ријечима, Изетбеговићева тврдња да ће аутопут Пет це или аутопут Бањалука - Добој поправити односе Сарајева и Бањалуке такође је обмањујућа.

Васић је нагласио да односе са "агресорима, геноцидном нацијом и четницима", како Србе декларише сарајевска јавност, не поправљају путари, него потпуна политичка равноправност Срба у БиХ о којој сарајевска бројка од 4.000 одаје суморне изгледе.       

Изетбеговић је изјавио бањалучкој Алтернативној телевизији да, према његовом мишљењу, Срби сасвим комотно живе у Сарајеву. Он је изразио наду да ће се комуникација између Бањалуке и Сарајева поправити и да ће се ови градови приближити изградњом коридора Пет це и аутопута Бањалука - Добој.

 

 

 

Извор: срна