ИЗА НАПАДА ИЗ "ДНЕВНОГ АВАЗА" СТОЈЕ АИД И ЦЕРИЋ

sds

БИЈЕЉИНА, 18. ФЕБРУАРА (СРНА) - СДС сматра да напади на руководство и чланове ове странке у сарајевским медијима, посебно у "Дневном авазу", попримају забрињавјуће размјере и да "иза ових монструозних конструкција" стоје остаци АИД-а и кругови око поглавара Исламске заједнице у БиХ Мустафе Церића.

У саопштењу СДС-а се наводи да се Церић декларисао као политички заштитник оних који су директно спроводили злочине над Србима у логору "Силос" и стотинама других стратишта која су била под контролом тадашњег војног и политичког руководста на челу са Алијом Изетбеговићем, а за те злочине до сада још нико није одговарао.

"Позиви на линч СДС-ових чланова у федералној штампи потврђују чињеницу о угрожености безбједности, не само српских представника у Сарајеву, него и за оно мало Срба, који живе у том граду. Најновији насртаји на посланика СДС-а Александру Пандуревић, чији су родитељи, а и она сама, жртве једног од најозлоглашенијег логора у Сарајеву `Силос`, као и данашњи примитивни напади с гнусним лажима на предсједника и потпредсједника СДС Младена Босића и Огњена Тадића имају за циљ да скрену пажњу са захтјева да се напокон почну процесуирати одговорвни за злочине над Србима", наводи СДС.

"Дневни аваз" је данас објавио свједочење Сулејмана Конаковића (85), који тврди да му је током јуна 1992. године у спортској дворани у Хаџићима крстове ножем урезивала садашња активисткиња СДС-а Љиљана Тешановић из Новог Горажда.

У тексту се наводи да је Тешановићева блиска челницима СДС-а Младену Босићу и Огњену Тадићу, а објављена је и њихова заједничка фотографија.

 

 

Извор: срна