НАЈАВА: ГОДИШЊИЦА СЈЕЋАЊА НА МАЈОРА МИЛАНА ТЕПИЋА

У понедјељак, 29. септембра, у Козарској Дубици биће обиљежене 23. године од погибије народног хероја Милана Тепића.

У присуству породице овог хероја, који је својим чином заслужио вјечно поштовање, на породичној гробници Тепића вијенце ће положити и свијеће запалити представници Општине Козарска Дубица, Борачке организације, СУБНОР-а и политичких партија.

Прије 23. године, 29. септембра, у бјеловарској касарни на Беденику мајор Југословенске народне армије Милан Тепић не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике погинуо је, дигавши у ваздух војно складиште и себе.

За овај јуначки подвиг мајор Тепић је одлуком Предсједништва Социјалистичке Федеративне Републике Југославије постхумно одликован Орденом народног хероја.

Њему у почаст, Република Српска је установила орден за посебне заслуге у рату, а Скупштина општине Козарска Дубица донесеном одлуком 29. септембар је прогласила Даном сјећања на овог народног хероја.

Једна улица у Козарској Дубици носи име Милана Тепића, а у парку Народних хероја подигнута је биста с његовим ликом.

У Другом свјетском рату ова општина је дала 14. народних хероја, а у посљедњем отаџбинском рату својим јуначким дјелом мајор Милан Тепић се сврстао међу имена великана.

Полагање вијенаца је у 10.00 часова на гробљу у Комленцу.

 

Извор: ДУБ-Радио

Везане вијести:

У име части – говор мајора Милана Тепића 

ГОДИШЊИЦА ПОГИБИЈЕ НАРОДНОГ ХЕРОЈА 

Злочин над војницима ЈНА у Бјеловару још некажњен