ЦВИЈЕЋЕ ЗА ОЛЕГА НАСОВА, ПРВУ ЖРТВУ НАТО БОМБАРДОВАЊА

Споменик Олегу Насову у Новом Саду

Споменик Олегу Насову у Новом Саду

Полагањем цвијећа на спомен-плочу код Варадинског моста, делегација града Новог Сада, родитељи, родбина и пријатељи одали су пошту трагично настрадалом Олегу Насову, првој жртви НАТО бомбардовања Новог Сада 1999. године.

Насов је на данашњи дан прије шеснаест година погинуо када је НАТО авијација пројектилима погодила и срушила Варадински мост преко Дунава у Новом Саду. 

"Вечно ћемо се сећати трагично настрадалог Насова, прве жртве НАТО агресије, као и Милана Бајића, последње жртве који је страдао приликом бомбардовању Рафинерије нафте у Новом Саду", рекао је новинарима предсједник Скупштине града Новог Сада Мирослав Илић послије полагања цвијећа на спомен-плочу Насову. 

Олег Насов, који је тада има 30 година, погинуо је 1. априла 1999. године у 5.00 часова ујутро кад је пројектил НАТО-а срушио Варадински мост. Он се нашао на мосту јер је журио из Петроварадина у Рафинерију нафте гдје је био на радној обавези. 

Послије три мјесеца од погибије, 2. јула 1999. године Олегу се родио син који је понио име свог оца. Олег Насов млађи добио је стипендију за школовање од града Новог Сада. 

Послије Варадинског, пројектили НАТО авијације срушили су у Дунав и новосадски Мост слободе, као и Жежељев мост.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ДАНАС 16 ГОДИНА ОД ПОЧЕТКА НАТО АГРЕСИЈЕ - Jadovno 1941.

АДАМОВИЋ: НЕ ЗАБОРАВИТИ НАТО БОМБАРДОВАЊЕ ...

Да се не заборави! - Jadovno 1941.

НИКАДА СЕ НЕ СМИЈЕ ЗАБОРАВИТИ НАТО АГРЕСИЈА ...