ЋУРГУЗ: ТРИ ПОРОДИЦЕ ЖРТАВА ТРАЖЕ ПОМОЋ У ПИСАЊУ ПРИГОВОРА

pantelija curguz.jpg

БАЊАЛУКА, 30. ЈАНУАРА (СРНА) - Предсједник Борачке организације Републике Српске (БОРС) Пантелија Ћургуз потврдио је да су се до сада овој организацији јавиле три породице жртава из Добровољачке улице како би им била пружена правна помоћ у писању заједничког приговора Тужилаштву БиХ у предмету "Добровољачка".

Ћургуз је у име БОРС-а позвао све породице жртава из Добровољачке улице да се јаве овој организацији како би им пружили правну помоћ у писању заједничког приговора Тужилаштву БиХ за обуставу истрате у предмету "Добровољачка".

"Намјеравамо да са Министарством унутрашњих послова Републике Српске урадимо заједничи приговор Тужилаштву БиХ", рекао је Ћургуз Срни.

Он претпоставља се нису све породице жртава из Добровољачке улице у ситуацији да саме ураде квалитетан одговор на одлуку Тужилаштва да обустави истрагу у овом случају ратног злочина.

Ћургуз је истакао да се овим путем жели показати јединство и тимски рад, додајући да је свима стало да се докаже истина у случају "Добровољачка".

Број телефона на који се породице могу јавити је 051/211-726 или 065/583-455, саопштено је из БОРС-а.

Тужилаштво БиХ донијело је 17. јануара наредбу о обустављању истраге у случају "Добровољачка" против укупно 14 лица, међу којима и Ејупа Ганића, Заима Бацковића и Јована Дивјака, јер је утврђено да у њиховим радњама нису садржана обиљежја кривичног дјела.

 

 

Извор: срна