АНЂЕЛИНИН ФИЛМ ИСКРИВИО ИСТИНУ О РАТУ У БиХ И ПОВРИЈЕДИО СРБЕ

Petar Djokic.jpg

БАЊАЛУКА, /СРНА/ - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић оцијенио је да је филм "У земљи крви и меда" Анђелине Џоли очито искривио истину о рату у БиХ и јако повриједио Србе јер је заснован на нетачним чињеницама које покушава кроз филм да представи као стварно стање рата у БиХ.

"Кроз овај филм покушава да се представи оно што није стварно, чињенично и тачно стање рата у БиХ и то може дугорочно да ствара врло лош однос према БиХ од оних који евентуално погледају тај филм, као и према Србима", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци, коментаришући премијерно приказивање овог филма у Сарајеву.

Ђокић каже да се Анђелина Џоли као умјетник упустила у авантуру у БиХ, тиме што истину о БиХ гледа на једно око и што је допустила себи да буде увучена у "босански вртлог" на потпуно погрешан начин и да буде инструментализована у корист само једног погледа што је историја посљедњег рата у БиХ.

"За Џолијеву би било добро да бар код неког од званичника Републике Српске затражи разговор како би јој пружили информације да евентуално `прогледа и на друго око`", рекао је Ђокић.

Ђокић је истакао да би из једног таквог разговора америчка глумица схватила шта је суштина рата у БиХ, као и обим жртава рата и на којој страни су оне настале.

Он је рекао да је из наведених разлога сасвим била оправдана негативна реакција из Републике Српске на овај филм.

У сарајевској дворани "Зетра" прије два дана премијерно је приказан филм "У земљи крви и меда", чији је режисер америчка глумица Анђелина Џоли.

 

 

Извор: срна