АДАМОВИЋ: НЕ ЗАБОРАВИТИ НАТО БОМБАРДОВАЊЕ

Предраг Адамовић

Предраг Адамовић

Предсједник Удружења србско сабрање "Баштионик" Предраг Адамовић изјавио је Срни да српски народ никада не смије заборавити да је НАТО бомбардовао Републику Српску и бившу Савезну Републику Југославију (СРЈ), када је страдало више од 2.000 цивила.

Адамовић је подсјетио да су у Републици Српској у НАТО бомбардовању погинула 172 цивила, а у нападу на некадашњу СРЈ више од 2.000, иако све жртве још нису пописане. 

"Због тога ћемо у уторак, 24. марта, у Бањалуци одржати конференцију за новинаре `Ми памтимо` на којој ћемо се присјетити свих невино страдалих. Срби су народ који умије да прашта, али и да памти", поручио је Адамовић и напоменуо да ће у бањалучком Храму Христа Спаситеља бити служена молитва за све страдале у НАТО бомбардовању. 

Он је нагласио да је у бомбардовању Републике Српске и Србије уништено много инфраструктурних објеката и породичних домаћинстава. 

"Међутим, велики је проблем што и данас наш народ сноси огромне посљедице бомбардовања осиромашеним уранијумом. Тај злочин не смије да буде заборављен, а сигурно је да ће нестати и НАТО, као и сва зла у историји човјечанства", закључио је Адамовић. 

Конференција за новинаре на бањалучком Тргу Крајине почеће у 10.30 часова. 

НАТО је 24. марта 1999. године започео напад на тадашњу СР Југославију, а Републику Српску је бомбардовао 1995. године.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

БАШТИОНИК: Позив на молитвени помен за жртве НАТО бомбардовања

СЈЕЋАЊЕ НА ДАН ПОЧЕТКА АГРЕСИЈЕ НАТО-а НА СР ЈУГОСЛАВИЈУ

КАКО САМ ОДЛОЖИО АГРЕСИЈУ