А. Вулин: Срби у "Олуји" бјежали пред усташким генералом Антом Готовином

Избјегличка колона Срба из Крајине
Избјегличка колона Срба из Крајине

Министар за рад Србије Александар Вулин поручио је данас премијеру Хрватске Зорану Милановићу да рјешење за све проблеме Хрватске није у томе да се говори против Србије, већ у реформама и одржавању добросусједских односа за осталим земљама у региону.

Реагујући на Милановићеву изјаву поводом захтјева Жалбеног вијећа Хашког трибунала да се лидер радикала Војислав Шешељ врати у Трибунал, Вулин је подсјетио Милановића да његов српски колега Александар Вучић нема проблем да дође у Хрватску и каже шта мисли. 

Напомињући да Србија са Хрватском жели најбоље могуће добросусједске односе, Вулин је Милановића позвао да "превлада своју сујету, дође у Београд и каже све шта мисли о Србима и Србији". 

"Дођите код нас и упознајте 250.000 протераних (Срба) у `Олуји`. Они нису Хрватску напустили из економских разлога, већ су бјежали пред усташким генералом и бившим хашким оптужеником Антом Готовином кога Милановић назива `анђелом`", рекао је Вулин новинарима у мјесту Јабука код Панчева. 

Вулин напомиње да Србија није непријатељ Хрватској, али кад год неко у Хрватској изгуби изборе, прво помисли да није довољно гласно критиковао Србију и Србе. 

Милановић је изјавио јуче да одлука Хашког трибунала да Шешељ мора да се врати у Хаг неће дестабилизовати регион и да је несхватљива изјава српских функционера да је то удар на премијера Србије Александра Вучића.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

На прослави "Олује" Јосиповић и Милановић ... - Jadovno 1941.

Милановић у веселом и ресетованом Београду - Jadovno 1941.

СРАМНА ИЗЈАВА МИЛАНОВИЋА О БРИЗИ ПРЕМА СРБИМА ...