Мађарски неонацистички бенд стиже у Војводину

neonacisti_band

Након информације о одржавању фашистичког скупа ЕМИ Табор у Кањижи, Антифашистичка акција Новог Сада упозорава да ће 2. јуна у Старој Моравици бити одржан концерт отворено неонацистичког бенда "Национални фронт".

 

Чланови ове групе 1999. године осуђени су на 6, 8 и 12 месеци затвора због ширења верске, расне и националне мржње, након чега су им за време трајања условне казне забрањене и концертне активности у Мађарској. Како наводе новосадски антифашисти, овај скуп неонациста неће проћи у Војводини.

 

"Уколико се овакви гадови заиста појаве у нашем дворишту, морају добити адекватну добродошлицу. Антифашисти неће дозволити овакво пљување у лице грађанима и свим жртвама фашизма. Мађарски, српски и сви остали антифашисти показаће Националном Фронту, њиховим домаћинима и клубу који их угошћава шта мисле о њима", наводи се у саопштењу АФА НС.

 

Чланови "Националног фронта" (Немзети Фронт) познати су и као организатори фестивала "Бели Божић" у Мохачу, на ком се отворено вијоре нацистичке заставе, а не крију своје чланство у разним паравојним формацијама које се отворено боре против "ромског проблема у Мађарској".

 

Концерт је најављен за 2. јун у кафеу "ТеМегÉн", а чланови бенда кажу да једва чекају да свирају у "Јужној регији", како мађарски екстремисти називају Војводину.

 

Мађарски неонацистички бенд Мађарски неонацистички бенд Мађарски неонацистички бенд

 

Извор: savezscg.org