Датум и вријеме објављивања: 27.3.2012 10:11

Обавештење Амбасаде Републике Србије у Загребу

ambasada

Latinica

Бирачка места у дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у Републици Хрватској (Амбасада Републике Србије у Загребу, Генерални конзулат Републике Србије у Ријеци и Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару) биће отворена уколико се за гласање пријави најмање 100 држављана Р.Србије по бирачком месту.ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

ОБАВЕШТЕЊЕ


Одлуком председника Републике Србије Бориса Тадића, расписани су избори за народне посланике Народне скупштине Републике Србије, који ће бити одржани 06. маја 2012. године.
Бирачка места у дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у Републици Хрватској (Амбасада Републике Србије у Загребу, Генерални конзулат Републике Србије у Ријеци и Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару) биће отворена уколико се за гласање пријави најмање 100 држављана Р.Србије по бирачком месту.
Држављани Републике Србије који су уписани у јединствени бирачки списак у Републици Србији, а који желе да гласају на бирачком месту у иностранству, у обавези су да се пријаве надлежном дипломатском конзуларном представништву до 14.04.2012. године. Неопходно је да поседују важећу путну исправу (биометријски пасош), личну карту или возачку дозволу Р.Србије и потребно је да попуне Образац захтева за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству.
Држављани Републике Србије који нису уписани у јединствени бирачки списак у Републици Србији, а који желе да гласају на бирачком месту у иностранству, имају могућност да се упишу у бирачки списак посредством надлежног дипломатског конзуларног представништва до 14.04.2012. године. Неопходно је да поседују важећу путну исправу (биометријски пасош), личну карту или возачку дозволу Р.Србије и потребно је да попуне Образац захтева за упис у јединствени бирачки списак у Републици Србији.
Држављани Републике Србије увид у јединствени бирачки списак могу да изврше електронским путем на званичној интернет страници Министарства за људска и мањинска права, на адреси www.дрзавнауправа.гов.рс, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана.

Све додатне информације, у вези избора, могу се добити на бројеве телефона:
-Амбасада Републике Србије у Загребу : 01-457-90-67 и 01-457-90-68
-Генерални конзулат Републике Србије у Ријеци: 051-337-420, 051-337-421
- Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару: 032-441-016 и 032-441-183

 

Назад