Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zoran Radojičić: ZA srpske integracije!

zoran_radojcic.jpg

Dragi prijatelji,

Ko kaže da Dveri nisu za integracije?
Mi jesmo za integracije, ali srpske!

To je pokazala Srpska mreža, inicijativa Dveri u kojoj smo okupili Srbe širom planete, povezali ih u ekonomskom, kulturnom, humanitarnom i svakom drugom smislu i učinili ono što država već decenijama ne čini: vratili smo nadu raseljenim Srbima da ih mi u otadžbini uvažavamo, čujemo i sa njima sarađujemo. Zato mi danas govorimo u ime svih Srba koji žive van Srbije, ma gde oni bili.

Blisku saradnju Dveri neguju i sa našom braćom sa druge obale Drine u Republici Srpskoj, jer za nas Drina nikada nije bila granica, već kičma srpskog naroda.

Zato su za nas učesnici ratova od 1991-99 heroji ovog naroda – bez obzira da li su bili aktivni pripadnici vojske, službi bezbednosti i policije, ili pripadnici rezervnog sastava i dobrovoljci.

U vremenu koje nije herojsko, mi iznad svega cenimo žrtvu onih koji su za Srbiju položili živote, ali i svih onih koji su iz ovih ratova izašli kao invalidi ili ratni vojni veterani. Država se njih ne seća, i ne želi da ih se seća, jer u suprotnom ne bi ni izvršavala naredbe iz Brisela i Vašingtona koje su u suprotnosti sa onim za šta su se oni borili.

Zato Dveri danas govore i u ime svojih heroja !

A kada već pričamo o stradanjima, neka mi kaže neko ima li naroda koji je u istoriji stradao kao srpski narod? Da li je neki evropski narod u 20. veku doživeo da mu sunarodnici onako surovo budu proterani kao što su Srbi iz Hrvatske, Krajine, Bosne i Hercegovine, Kosova i Metohije… Ko brine o njima, pitamo one koji danas vode državu, kako u Srbiji žive porodice poginulih, izbeglica, proteranih i raseljenih?

Ko od onih koji su danas na vlasti brine o Nikoli Radojkoviću iz Banjske sa KiM, mladiću koji je ranjen u trenutku bombardovanja repetitora 1999. a kome je sada neophodna skupa operacija u inostranstvu ?

Ko od njih brine o Ljubici Novović iz Mrčajevaca koja je majka devetoro dece, kojima je svojevremeno i blaženopočivši patrijarh Pavle kupio kuću, a koja je sa suprugom i decom pre neki dan dočekala da ostanu bez ogreva na ovom mrazu ? Mi iz Pokreta Dveri – ZA život Srbije brinemo o svima njima.

I kako onda režim u Srbiji može pomisliti da bi se ti ljudi, da bismo mi svi skupa, koji i danas umiremo od posledica bombi sa osiromašenim uranijumom, mogli da se složimo sa pristupanjem Srbije ovoj zločinačkoj NATO-alijansi?

Dveri se protive svakom zbližavanju sa NATO-paktom i  zalažu se za srpsku vojsku, modernu, dobro naoružanu i jaku, koja se mora vratiti svojim istorijskim tradicijama koje su nam priznavali čak i naši neprijatelji.

O Kosovu i Metohiji se ne pregovara, već se Kosovo i Metohija brane, a srpski narod i institucije na Kosovu i Metohiji podržavaju na sve načine.

Zato ćemo svoje saveznike tražiti u onim zemljama koje nas do sada nisu ubijale, koje nas nisu terale da se iseljavamo i bežimo sa svojih kućnih pragova, koje podržavaju Kosovo i Metohiju u sastavu Srboije i hoće ekonomsku saradnju sa nama.

Tu vidimo pre svega zemlje BRIKS-a, na prvom mestu Rusiju koja je naš najvažniji strateški partner. Konačno svi vi koji ste oduvek u Rusiji videli našeg glavnog spoljnopolitičkog saveznika – imate i političku opciju koja to sme javno da kaže.

Sve vas i sve nas, dragi prijatelji, kojima je dosta uloge dežurnog krivca na Balkanu, pozivam da ponovo naučimo da pobeđujemo, da povratimo svoje nacionalno samopouzdanje i dostojanstvo.

Vreme je za novu politiku, za novu nadu, za nove ljude koji će progovoriti u ime svih vas i biti vaši politički zastupnici u sledećem sazivu skupštine Srbije.

Hvala Vam.

Zoran Radojičić

Izvor: dverisrpske

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: