Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Vladimir Dimitrijević o papi

Datum objave: utorak, 7 juna, 2011
Veličina slova: A- A+
Papa Benedikt XVI
Papa Benedikt XVI

Šta kaže papa Benedikt o vikaru ustaške vojske Alojziju Stepincu?

Godine 1998, kada je Alojzije Stepinac proglašen blaženim, kardinal Jozef Racinger, sadašnji papa Benedikt XVI, a tada čelnik Kongregacije za doktrinu vere, održao je besedu u čast novoblaženika Rimske crkve.
Bio je 15. februar, a beseda je održana u hrvatskom (negda ilirskom) papskom Institutu Svetog Jeronima, u kome je 1941. Monsenjor Mađarec primio Antu Pavelića, a 1991. Ratko Perić potonji mostarski biskup, Franju Tuđmana.
Jozef Racinger je rekao da je Stepinac bio jedan Božiji Hrvat, kakvog je Dante opevao u poslednjem pevanju „Raja“ u „Božanstvenoj komediji“!!!
Stepinac je, po Racingeru, bio toliko obuzet Hristom, da je, na kraju, postao „živa slika trpećeg Krista s trnovom krunom i ranama njegove muke“. I još dodaje Racinger: „Budući da je bio čovjek savjesti, kršćanske savjesti, suprotstavio se totalitarizmima; i u vrijeme nacističke diktature postao je branitelj židova, pravoslavaca i svih progonjenih, zatim je u vremenu komunizma postao odvjetnik svojih vjernika, svojih svjećenika progonjenih i ubijanih???!!!“

Da, to sadašnji papa uči o vojnom vikaru ustaške vojske sine titulo, članu ustaškog Sabora, krivcu za prekrštavanje 250 hiljada pravoslavnih Srba u NDH, čoveku koji je u svom dnevniku pisao o „bizantski“ podmuklim Srbima, govoreći da su Srbi i Hrvati dva sveta koji se nikada ne mogu pomiriti.
A da je Racinger, inače pun ekumenske ljubavi i „tankoćutnosti“ pravi Nemac, i to srbofobni, pokazao je u ovoj svojoj besedi, naizgled usput, tvrdeći da je Stepinac, kad je izabran za biskupa 1936. godine, „dobro poznavao tešku situaciju u Katoličkoj crkvi i vjernika katolika u svojoj zemlji, u onoj Jugoslaviji koju su saveznici nakon Prvog svetskog rata umjetno stvorili od suprotnih elemenata i sa snažnim protukatoličkim nabojem“.
Upravo zbog ovakvog shvatanja Jugoslavije, kao veštačke tvorevine koju su stvorili oni koji su skršili bečko-berlinsku osovinu 1918. godine, Vatikan i Nemačka su prvi priznali Hrvatsku i Sloveniju u avnojevskim granicama prilikom raspada SFRJ 1991.
Dolazeći u Hrvatsku 4. i 5. jula 2011, papa stiže da bi je podržao kao Civitas Dei, čiji je svetac državotvorni simbol, upravo Stepinac. Stepinac je Hrvatima ono što je Sveti Sava Srbima, i papa Benedikt XVI je tu da ih obodri u ovakvom poimanju svetosti. Upravo to ga i sprečava da vidi Jasenovac, i da se pokloni nevinima koje su ustaše poklale samo zato što su bili „šizmatici“, to jest nisu priznavali papu.

Izvor: DVERI

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top