fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

УНМИК ДА СЕ ИЗВИНИ ПОРОДИЦАМА СТЕВАНОВИЋ И МАЈСТОРОВИЋ

И даље се ништа не зна о несталим Србима на Космету

Савjетодавна комисиjа УН за људска права на (самопроглашеном) Косову затражила jе од Унмика да, због тога што ниjе провео ефикасну истрагу поводом отмице и нестанка Драгана Стевановића и Ивана Маjсторовића, jавно призна одговорност и да се извини породици.

У документу коjе су на увид добиле и обjавиле франкфуртске „Вести“, та комисиjа од Унмика тражи да jавно, посредством медиjа, призна одговорност, да се извини породици, те тражи од надлежних органа у Приштини да предузму све кораке како би починиоци били изведени пред лице правде.

Савjетодавна комисиjа у документу оцjењуjе да оваj случаj, као и други случаjеви убистава, отмица и нестанака коjи си претходно размотрени указуjе на образац површних и непродуктивних истрага коjе jе полициjа Унмика проводила у вези с убиствима и нестанцима на Косову.

Славица Стевановић, супруга несталог Драгана, каже да jоj мишљење Савjетодавне комисиjе значи, али да би требало да неко по питању нестанка њеног супруга и броjних Срба на Космету нешто и уради.

„Нама остаjе само да таворимо и да чекамо jер сви знаjу и сви су упознати, и на краjу ништа“, рекла jе Стевановићева.

Она jе нагласила да jе породица одмах по Драгановом нестанку у августу 1999. године о томе обавjестила Црвени крст, Кфор и Унмик, наводећи могућу локациjу нестанка, а о циjелом случаjу тада обавиjестила и Бернара Кушнера.

„Апослутно ништа нам нису jавили. За 17 година ниjедну информациjу нисмо добили. Веруjте да и данас све то преживљавам, очекуjући да ми неко нешто jави. Не могу да схватим да човек само тако нестане“, наглашава Драганова супруга Славица, коjа одгаjа троjе њихове деце.

Она истиче да jе од извjесног Р.К. добила информациjу да jе њен супруг одведен у Албаниjу, међутим, након што му jе дала новац, ниjе га више видjела.

„Он jе тврдио да jе жив. Али, њега нису звали да саслушаjу, и не знам да ли jе заиста знао нешто или jе само хтео да заради новац“, рекла jе Славица.

Драган Стевановић и малољетни Иван Маjсторовић отети су 1999. године док су путовали из Косова Поља ка Подуjеву.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

ОБИЉЕЖАВАЊЕ 11 ГОДИНА ОД МАРТОВСКОГ ПОГРОМА

ЋУТЕ АЛБАНЦИ, ЋУТЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, ЋУТИ БЕОГРАД…

СУД ЗА ЗЛОЧИНЕ ОВК НЕ СМИЈЕ БИТИ У ПРИШТИНИ

Jадовно – Косово

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: