Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

„Srpski liberalni savet“, saopštenje: Zahtev protiv „Glasa koncila“

Datum objave: subota, 23 avgusta, 2014
Objavljeno u Kompleks Jadovno
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/kompleks_jadovno/glas-koncila.jpg

Zbog omalovažavanja žrtava logora Jasenovac i Jadovno, Srpski liberalni savet traži zabranu rasturanja julskog broja Glasa koncila (naslovna strana “Glasa koncila” od 27. jula 2014.)

Srpski liberalni savet zahteva hitno donošenje rešenja o zabrani rasturanja „Glasa koncila“ broj 2092 od 27. jula 2014 na području Republike Srbije, zbog činjenice da se u njemu vrši nacističko-proustaška propaganda i omalovažavaju žrtve ustaških logora Jasenovac i Jadovno, pre svega Srbi, Jevreji i Romi.

U većem broju verskih objekata Rimokatoličke crkve na području Srbije (pre svega u Vojvodini) rastura se nedeljni list „Glas koncila“, organ Zagrebačke nadbiskupije. U broju 2092 tog lista od 27. 7. 2014 objavljen je intervju novinara Tomislava Vukovića sa ustaško-nacističkim propagandistom i kvaziistoričarem Mladenom Ivezićem, „Ideologijska i dnevnopolitička uloga jasenovačkog mita“. Suština tog nacističkog traktata je: u Jasenovcu je bilo „..najvjerovatnije oko 1000, umrlih od svih uzroka, najviše naravnom smrću…“. Isto tako, broj ustaških žrtava u Jadovnom je iz 50.000 – 80.000 sveden na najviše 500 (iako je imenom i prezimenom identifikovano preko 40.000 žrtava logora Jadovno – Pag).

S obzirom na izvor, nismo zaprepašteni bestijalnim nipodaštavanjem  stotina hiljada ustaških žrtava, pre svega žrtava „rasnog čišćenja“: Srba, Jevreja i Roma, ali i svih drugih antifašista ubijenih od najkrvavijih zločinaca na tlu Evrope i jedinih u svetu koji su imali čak i poseban dečiji logor. Zaprepašteni smo činjenicom, da takav list može da se rasrarčava na tlu Republike Srbije.

Skrećemo pažnju da je nedavno isti autor objavio nacistički traktat u obliku knjige „Titov Jasenovac“ (promociju su organizovali jezuiti u Zagrebu, u velikoj dvorani svoje rezidencije), pa se može očekivati rasparčavanje i te monstruozne nebuloze.

P.S. Zahtev je poslat medijima, nadležnim organima Srbije kao i ambasadama zemalja Rusije, Amerike i Evropske unije

 

Izvor: Srpski liberalni savet

Beograd, Uzun-Mirkova 3a

tel: 062 120 90 36

meil: sls.seobe@hotmail.com

Vezane vijesti:

Sve poznate ustaše prošle su kroz semeništa katoličke crkve, odakle su izašli sa kiptećom mržnjom prema Srbima

Visković: Ćirilicu progone HDZ i katolička crkva
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top