fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

НАКОН УЛАСКА У ЕУ ЗНАТНО ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА

Миодраг Линта

Миодраг Линта

Предсjедник Коалициjе удружења избjеглица у Србиjи Миодраг Линта оциjенио jе, поводом двиjе године од уласка Хрватске у ЕУ, да jе откад се то десило знатно погоршан положаj српске заjеднице и порастао „десни екстремизам“.

Линта сматра да велики дио одговорности за такво стање сноси власт некадашњег предсjедника Србиjе Бориса Тадића и челни људи Срба у Хрватскоj, jер су се активно залагали да ЕУ затвори преговоре са званичним Загребом о поглављу 23 коjе третира правосуђе и људска права, без претходног рjешавања броjних проблема прогнаних Срба и повратника.

„Власт Бориса Тадића и челни људи Срба у Хрватскоj на челу са Милорадом Пуповцем одбили су почетком 2011. године да подрже петициjу избjеглих и прогнаних Срба из Хрватске у коjоj jе наведено 12 кључних проблема и коjу jе потписало више од 70.000 оштећених грађана“, подсjетио jе Линта.

Он jе нагласио да су избjегличка удружења тада заузела jасан став да Хрватска апсолутно не заслужуjе да затвори преговоре о поглављу 23 све док се не пронађе правично и траjно рjешење имовинских и броjних других проблема српских повратника и прогнаних Срба.

„Тадашње руководство Србиjе и водећи Срби у Хрватскоj су погрешно и наивно сматрали да ће Хрватска након уласка у ЕУ постати велики савезник Србиjе и да ће одмах риjешити проблеме своjих грађана српске националности“, истакао jе Линта.

Он jе закључио да данашње политичке прилике у Хрватскоj jасно показуjу да jе политика лажног помирења била погрешна и вођена jе преко леђа српске заjеднице у Хрватскоj и прогнаних Срба.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

ЛИНТА: КИТАРОВИЋЕВА ПОЗИВА НА КРШЕЊЕ ПРАВА МАЊИНА

Линта: Усташка идеологиjа – узрок рата – Jadovno 1941.

Линта тражи да се поштуjе закон о правима мањина – Jadovno …

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: