fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ЛУПАЊЕ ЋИРИЛИЧНИХ ТАБЛИ БЕЗ ОДЈЕКА

Александар Вучић

Александар Вучић

Премиjер Србиjе Александар Вучић изjавио jе да би скандал свjетских размjера био да Србиjа укине латиницу, док лупање ћириличних табли у Хрватскоj остаjе без икаквог одjека, и да jе зато зачуђен што у ЕУ не реагуjе на властиту чланицу када jе риjеч о питањима темељних вриjедности ЕУ.

Премиjер Србиjе jе, поводом чињенице да се ЕУ прогласила ненадлежном када jе риjеч о укидању права на коришћење ћирилице или двоjезичности у Вуковару, рекао да и даље очекуjе да неко из ЕУ каже нешто о том питању, а да ће Србиjа остати привржена европском путу.

„Када jе Србиjа била у питању, изjашњавали су се о много мање важним питањима. Кад су неки лагали око Западне Тамнаве, укључивали су се да нам држе придике и да не смемо да кажемо истину“, рекао jе Вучић.

Он jе изразио чуђење што у ЕУ не реагуjе на властиту чланицу када jе риjеч о питањима темељних вриjедности ЕУ, као што су демократиjа, слобода, људска и мањинска права, „а да се истовремено мешаjу у нешто што нема везе са темељним вредностима ЕУ у земљи коjа jош ниjе чланица“.

„Моj одговор jе да jе Србиjа чврсто опредељена да остане на европском путу, али да никоме неће да дозволи да jе понижаваjу, а то што су покушали и њихово понашање у последњим изjавама говори о томе да неки људи очигледно мисле да могу да понижаваjу Србиjу. Док сам на овом месту, то им нећу дозволити, ма одакле да долазе“, поручио jе Вучић.

Он jе примиjетио да Хрватска jесте суверена земља, али да има ствари о коjима мора да се говори и оциjенио да би скандал свjетских размjера био да Србиjа укине латиницу, док лупање ћириличних табли у Хрватскоj остаjе без икаквог одjека.

„Не заборавите на погубно историjско, као и памћење Срба коjе говори о томе да ко год jе желио да укине ћилирицу, зна се какве су му стварне намере, а после тога и поступци били. Веома смо узнемирени због тога. (Ми ћемо) онолико колико можемо дипломатским речником, мjерама и тоном, не вриjеђаjући никога, наставити борбу за права свог народа и никада нећемо ускраћивати права ниjедном другом народу“, рекао jе Вучић.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Вуковар: И званично укинули ћирилицу – Jadovno 1941.

Случаj матуранти: Ћирилица непожељна на паноима у центру …

Томислав Ковач: Десет прећутаних ствари коjа деца неће …

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: