Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:
Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:

ЈАДОВНИЧАНИ ПОРУЧУЈУ:

Тече 80-та година од почетка Покоља, геноцида почињеног над српским народом од стране НДХ. Осамдесет година од трагедије на Велебиту, личком пољу, острву Пагу.

 

Коначно су готови!

Датум објаве: субота, 7 новембра, 2015
Величина слова: A- A+

Jovan_Ajdukovic

Све маске са политичког лицемерjа коjе траjе годинама у РХ од стране Пуповца, Станимировића и њихових пар политичких овисника, су коначно пале.

СДСС се растура по шавовима, jер jе бара мала а крокодила пуно. Опет jе на сцени подобно послушничко полтронско блато у СДСС-у, коjе због оно мало лека коjи им преписуjе њихов омиљени доктор(читаj: Станимировић) да би ублажили болове, због своjих тешких наслага комплекса коjе имаjу од рођења, продаjу и оно мало људскога што им jе од Бога остало. Продаjу себе, своjе име и своj понос, за ништа, што су и сами.
Двадесет година СДСС jе на политичкоj сцени хрватске, тачниjе само два одабрана човека. Пуповац, инетелктуалац, коjи jе од 1992 године од стране „неких“ људи профилиран да преузме српску заjедницу у РХ, а коме jе успут речено да jе Србин, jер се до тада никада ниjе тако изjашњавао(никада ниjе потврдио да jе крштен, ако jесте, нека то jавно каже jер то ниjе срамота већ понос) и други Станимировић, коjи jе промућуран, али се боjи и страшљив jе и ништа неће урадити да му се не активира његово српство из ратних година, његове познате „ратничке“ пароле из Вуковара, али не због српства већ само и само због себе.
Све ове протекле године, кроз СДСС jе продефиловало много разних ликова, од сељака, добрих домаћина, радника, студената и инелектуалаца, па и до тих већ споменутих политичких брабоњака и политичког глиба, без коjих се и данас не може, али коjи су и данас jезичак на ваги у важним телима странке, да се уклоне сви коjи не мисле као ОНИ, jер они су наjпаметниjи, наjлепши и све тако наj……………, jер ако нису и ако им се случаjно каже да нису, онда се ти непослушни момци и девоjке, jедноставно избришу обичном гумицом из радне свеске Воjе Станимировића, али само уз претходниу сагласност и одобрење великог шефа и“ првог Србина“ Републике Хрватске Милорада Пуповца. То смо доживели и jа и многи друг у блискоj прошлости, а данас то доживљаваjу више мање сви начелници општина из источне Хрватске, политички функционери СДСС-а са Кордуна, Баниjе, Западне Славониjе, као и неки носиоци функциjа из Барање, Осиjека, Вуковара и Бискупиjе и дали их jе потребно и даље набраjати. Само зато jер имаjу своjе мишљење, зато су политички неподобни и политички опасни за моћнике СДСС-а.
Па, дали смо ми Срби у РХ, уопће нормални и докле су наше границе издржљивости у односу на њих уопште могуће. Двадесет година нас упорно по диктату, тамо „неких“ важних људи из Загреба и Београда, због чистог етно бизниса и трговине правима „свог“ или jе можда тачниjе рећи немоћног српског народа у РХ,Србиjи или трећим земљама, бацаjу из године у годину у све дубљи политички, jавни и друштвени гето, а кључ од врата избеглица и њихових неостварених права бацаjу у непознато.
Време jе да поднесу извештаj будућоj Влади РХ, али наjвише свом Српском народу. Да прецизно одговоре, на чега су трошени силни милиони куна и Еура, добивени из буџета Влада РХ И Србиjе, али и средстава међународне заjеднице одређених за сигуран и одржив повратак избеглица.
Шта jе са новцем из Тесла банке, прве српске банке, недоступне Србима, малим и средњим српским подузетницима, српским пољопривредницима и ОПГ-овима, коjи jе могао добити само понеки привилеговани Србин и опет само из реда СДСС-а.

Дали jе добивени новац од свих досадашњих Влада РХ, наменски трошен за потребе Наше српске заjеднице или jе ненаменски трошен за уређење њихових партиjских простора у Загребу(Гаjев и ИЛица) и Вуковару, у неколико наврата, куповину скупоцених аутомобила или за скупе дневнице и бесплатан живот, њих и мали броj привилегованих и подобних Срба. Тужно и жалосно.
Све протекле године, описуjу проблеме Срба, али их не решаваjу. Своjом ад хоцк политиком и по наређењу своjих политичких ментора подижу маглу изнад обезглављеног српског народа са ћирилицом и другим питањима без коjих Срби могу живети, али не говоре зашто нам деца одлазе из земље jер немаjу посла и одлазе у земље Европе и света. Знате зашто? Једноставно зато што су своjу децу ишколовали новцем коjи су зарадили или на било коjи други начин стекли у Хрватскоj, а онда их послали да живе у угодним домовима у Србиjи или иностранству. Након ових избора када изгубе, они ће им се придружити да заjедно уживаjу у благодетима“стечених српских права“ и свог угодног рада.
Не могу да веруjем, да Срби то не виде или можда неће да виде, па су jош увек под jедном колективном психиjатриjском хипнозом, постали робови навика коjе нашоj српскоj заjедници чини несагледиву и сада већ можда и непоправљиву штету.
Ако и након овог текста за размишљање и промене, коjе су неопходне и нужне, да се коначно смени и скине са политичке сцене СДСС, ово политичко зло за Српски народ у РХ и за целокупан избеглички српски корпус у Србиjи и трећим земљама и не дође до промене ове лоше навике коjа се манифестуjе кроз слепо гласање за СДСС без размишлања о последицама за Вас и Вашу децу, унуке и праунуке, онда се немоjте опет сутра запитати зашто Вам jе лоше, зашто немате хлеба, зашто Вам деца одлазе на пут без повратка у треће земље и зашто ће убрзо Срби у Рх постати jедан велики старачки дом, коме онда више неће требати ни Воjо ни Милорад, ни Хорват ни Рашковић, а због чега ћете своjим нечињењем бити сами криви и кроjачи своjе судбине и судбине Ваших породица.
Зато Вам само предлажем и указуjем, да Вам од тренутног стања не може бити горе и зато jе време да на предстоjећим парламентарним изборима за 12.изборну jединицу, смените „Ваше“ досадашње српске душебрижнике и дате прилику другима, коjи ће ту своjу прилику потражити и искористити, заjедно са будући парламентарним победницима и будућом Владом РХ коjу сугурно неће састављати нит СДП ни Милановић, али ни Пуповац и Станимировић, а ни СДСС.
Главу горе Србине, добро размисли о овоме што си прочитао, jер само Ти одлучуjеш о себи и будућности своjе српске православне породице.
Наш прави српски пут у Републици Хрватскоj, чиjи смо држављани, jе пут Интеграциjа са задржавањем свих наших посебности као српске националне мањине и нашег идентитета, а не пут гетоизациjе коjим Вас воде опасни људи из СДСС, jер jе пут интеграциjа jедини праведан српски пут и на том путу ће нам и Бог помоћи!

Јован Аjдуковић, председник Наше странке.

 

Извор: НАША СТРАНКА

 

Везане виjести:

ЉУБОЈЕВИЋ И МИЛАКОВИЋ НА ИЗБОРЕ ИДУ КАО КАНДИДАТИ ГРУПЕ ГРАЂАНА

ТУЂИ ИЗБОРИ У МОЈОЈ ДОМОВИНИ

Срби у Хрватскоj окрећу леђа Пуповцу

 


Тагови:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани вез упозорења.

КОМЕНТАРИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top