Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

KOMETAR: Presedan

Rasturanje SFRJ, države za koju su Srbi podneli dvostruko više žrtava od drugih naroda koji su je činili, počelo je u Sloveniji kao demokratsko “pravo naroda na samoopredeljenje”

Dragan Vujičić
Dragan Vujičić

Oko katalonsko-kosovske analogije Brisel je Beogradu u stvari poručio: Kosovo je posebno zašto što je srpsko! “Braća iz Mastrihta” plus Vašington, nikada nisu krili da je za njih, kada je u pitanju Srbija, reč presedan u stvari eufemizam za – pravilo, a da našu zemlju vide kao malu Rusiju.

Rasturanje SFRJ, države za koju su Srbi podneli dvostruko više žrtava od drugih naroda koji su je činili, počelo je u Sloveniji kao demokratsko “pravo naroda na samoopredeljenje”. Rat u Hrvatskoj 1991-1992. imao je pokriće u “pravu komunistički iscrtanih granica” da nastave da zajedno žive na geografskoj karti.

U sukobu u BiH srpske granate su odstupale od projektovanih karakteristika i “ubijale” pojedinačno na stotine muslimanskih civila. Avijacija NATO se protiv Srba uključila zbog tih i takvih “presedana”.

Genocid u Srebrenici je presedan nad presedanima. Prvi put se javlja genocid nad dva odsto stanovništva i na 0,2 odsto teritorije, na kojoj je taj narod živeo. Na stranu to što su oni koji su izvršili genocid spasli reproduktivni deo naroda koji su uništavali?! Presedan je da je narod nad kojim je izvršen genocid 1995. popisom 2012. brojao oko 200.000 ljudi više nego 1991. kada su prethodno pobrojani.

I hrvatska “Oluja” je presedan. Oko 250.000 Srba je proterano da se ne bi “ponovila Srebrenica” u Bihaću. Bombardovanje SRJ 1999. bio je presedan da se spasu Albanci i to NATO doktrinom preventivne humanitarne intervencije. Taj presedan je uništio desetak država na Bliskom istoku i Africi, ubio milione, a Evropi doneo cunami izbeglica. Ukratko, da reči presedan i pravilo nisu na srpskom primeru zamenile značenje, Brisel danas ne bi bio uplašen Katalonijom!

Autor: Dragan Vujičić

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Upozoravajuća paralela: Ima li Španija svoj Maksimir i starog svata

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: