fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Čestitam vam „Oluju“!

I ove godine će u Hrvatskoj biti proslavljena godišnjica „Oluje“! S obzirom na to da oni taj događaj nazivaju proslavom, ovaj tekst se morao pojaviti, pa ću ja, posle objavljivanja istog, verovatno biti okarakterisan kao neko ko huška, a ne oni koji slave progone i ubistva!

Milan Ružić
Milan Ružić

Naši pozivaju na to da se „spusti lopta“ kada je u pitanju „Oluja“, a Hrvati ponosno dižu i glavu i lestvicu što se tiče proslave.

Svi se upinju da objasne kako će proslava „Oluje“ ove godine u Kninu teći bez Tompsona i marša crnokošuljaša, pa je to razlog da se opustimo i priznamo kako Hrvatska ipak polako počinje da liči na normalnu zemlju. Ali, kako to da niko ne vidi da nije proslava „ublažena“ ili „normalnija“, već je još gore – ove godine će „Oluju“ slaviti na dva mesta!

Tompson, a ime i prezime mu neću pisati jer takav čovek ne zaslužuje da nosi ijedno od ta dva, ove godine nastupa u Slunju za godišnjicu „Oluje“. Kako to može delovati kao da je neko spustio loptu, kad njegov nastup finansira država Hrvatska? Ko bude pratio, neka pogleda po publici, jer verujem da tu neće izostati crnokošuljaši.

Na drugoj strani, u Kninu, nastupiće Prljavo kazalište. Pa šta je, pobogu, bila „Oluja“ nego jedna, od krvi i suza, prljava predstava u još prljavijem „kazalištu“? Verujem da će hrvatski državni vrh ići na proslavu u Knin, ali da će pokušati da ne propuste provod u Slunju.

Pored svih ovih bezobrazluka plasiranih kao „spuštanje lopte“, moram nešto posebno preneti svim Hrvatima koji ovakve stvari slave – čestitam vam „Oluju“!

Možda bi trebalo i mi da se priključimo proslavi da bi nas svet shvatio kao civilizovane! Čestitam vam što ste ovom proslavom, duplom, potvrdili koliki ste zločinci tako što slavite mučenja, ubistva i progon. Čestitam vam i na samovoljnom upisivanju u klub zločinaca. Članarina za vaše mesto u tom klubu plaćena je ubistvom par hiljada i progonom par stotina hiljada Srba. Sad možete na čajankama sa Englezima, Amerikancima, Holanđanima i ostalim krvolocima pričati o tome koliko ste ljudi unesrećili, a da ne crvenite u društvu zbog broja. Čak mislim da ste tom klubu više doprineli vi nego neki od njih.

I treba da slavite „Oluju“, jer ne bih od vas očekivao ništa normalnije. Čak i kada na prognozi kažu da se iz Hrvatske približava oluja, ja svakog momenta očekujem da vidim traktore, a ne kapi kiše, vetrove ili grad!

Nije se još krv srpska čestito ni osušila na putevima, niti je svo srpsko meso sastrugano sa mesta gde su bombe padale, a neko to već slavi.

Svima onima koji su se našli u tim kolonama želim da se sutra sete, a ne da zaboravljaju. Vi ste prošli grdnu golgotu i ko to uspe da zaboravi zarad neke koristi, taj iz kolone nikada nije ni izašao. Dragi moji sunarodnici, izvinite u ime onih koji to ne umeju da kažu, što je neko dopustio da vam se to dogodi. I ko vas u Srbiji nazove izbeglicama, taj je svoju pamet poslao negde na nekom traktoru. Srbija je vaša zemlja koliko je i moja, a ko vam nešto drugo kaže, tog se unapred stidim i vama se na njegovoj gluposti izvinjavam.

Ko god „Oluju“ slavi, morao bi otići do psihijatra da vidi šta mu se događa, a potom do dermatologa da mu on pogleda taj crveni osip u vidu „šahovnice“, jer hoće on da se pojavi od znoja sa crnih sintetičkih košulja.

Normalnom narodu Hrvatske koji se „Oluje“ stidi ili je bar javno ne slavi, želim sve najbolje, a ostalima brz oporavak i dobar provod sutra, da vam ja to ne kvarim svojim pisanijem.

A ovi naši koji „spuštaju loptu“, morali bi da vide da li je u pitanju lopta, glava, ili možda gaće, opet od neke sintetike…

Autor: Milan Ružić

Izvor: ISKRA

Vezane vijesti:

Milan Ružić: Pismo predaka | Jadovno 1941.

Tražim izvinjenje | Jadovno 1941.

Genocid – najjeftinija antisrpska reč | Jadovno 1941.

Vladiko presvetli… | Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: