ВРАТИТИ ЖИВОТ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРKВЕ И НАРОДА У ЛИВАЊСKОМ ПОЉУ

Представници Удружења Огњена Марија Ливањска са епископом Атанасијем

Представници Удружења Огњена Марија Ливањска са епископом Атанасијем

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Атанасије разговарао је са делегацијом Удружења "Огњена Марија Ливањска" о животу преосталих православних вјерника и одржавању православних гробаља у селима Ливањског поља.

 

Из Епархије бихаћко-петровачке саопштено је да су владика Атанасије и његови гости чврсто одлучили да уложе све своје снаге у стварање услова за потпуно враћање живота Српској православној цркви (СПЦ) и народу у Ливну и Ливањском пољу. 

 

Једна од тема састанка била је и припрема за освештање Спомен-капеле Ливањских мученика у Ливну, посвећене Светој великомученици Марини, које је планирано на дан Огњене Марије 30. јула 2016. године. 

 

У саопштењу се додаје да у реализацији тог плана предстоји један од захтјевнијих радова а то је осликавање Спомен-капеле и костурнице, које подразумијева изналажење и финансијских средстава и адекватних фрескописаца. 

 

У делегацији Удружења "Огњена Марија Ливањска" били су парох ливањски протојереј-ставрофор Жељко Ђурица, предсједник Удружења Никола Петровић и члан Управног одбора овог удружења Милош Дамјановић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Делегација ОМЛ у посети Представништву Републике Српске у Београду

ВЛАДИКА АТАНАСИЈЕ ОД ВЛАДЕ ЗАТРАЖИО ПОМОЋ У ОБНОВИ ХРАМОВА

Постављени спискови са именима страдалих у Капели и спомен-костурници у Ливну

Ливањско поље - Јадовно 1941.