Делегација ОМЛ у посети Представништву Републике Српске у Београду

Делегација ОМЛ у посети Представништву Републике Српске у Београду

Делегација ОМЛ у посети Представништву Републике Српске у Београду

Директор Представништва Републике Српске у Београду, господин Млађен Цицовић, примио је делегацију Удружења Огњена Марија Ливањска, 10. септембра т.г. у просторијама Представништва.

Поред директора Цицовића, састанку је присуствовао и Бориша Максимовић, док су Удружење ОМЛ предстваљали: председник Никола Петровић, Гордана Достанић и Милош Дамњановић.

Током дужег, пријатељског и веома конструктивног разговора представници Удружења су своје домаћине укратко упознали са циљевима и плановима као и до сада реализованим пословима Удружења и информисали се о начину рада и организацији Представништва.

Заједнички закључак првог састанка је да обе стране, међусобним уважавањем и сарадњом, могу допринети постизању бољих резултата у очувању српске културе и традиције, упознавања шире јавности са коренима и духовним и културним богатством ливањских Срба, као и великим жртвама и страдањима због вере и нације. Такође, разговарало се и о оптималном начину организације расељених Срба ливањског подручија ради остварења контаката са општинском администрацијом и локалним јавним установима, а ради установљавања што бољих актуелних услова живота у српским насељима.

Даља сарадња између Удружења ОМЛ и Представништва РС одвијаће се по конкретним пројектима, о чему ће чланство Удружења и шира јавност бити детаљно обавештевани.

Захваљујемо се Представништву РС и господину Цицовићу на срдачном пријему и спремности за даљу сарадњу.

 

Слике можете погледати овдје: http://omlivanjska.com/2015/09/10/predstavnistvors/

 

Извор: Удружење Огњена Марија Ливањска

 

Везане вијести:

ЗА ПОМЕН ЖРТВАМА ИЛИ ОГЊЕНА МАРИЈА 1941. ГОДИНЕ

Представници Удружења Огњена Марија Ливањска код епископа Атанасија

Скупштина подружнице ОМЛ у Бања Луци

Ливањско поље - Јадовно 1941.