fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Alternativa: Zašto Srebrenica NIJE genocid?

Ovih dana u Srbiji kao i na teritoriji bivše Jugoslavije ponovo imamo uključenu agenturu (ne)vladinih organizacija koja želi da nakači Srbiji još koji zločin, ne bi li time opravdali sav novac koji im stiže iz raznih fondova koji „šire demokratiju“.

Predlog britanske rezolucije u SB je pao. Finalna verzija ove ljage kojom je pokušano da se ukalja srpsko ime u svetu, navodno se zasvnivala na presudi Međunarodnog suda pravde.

Da se zaustavimo ovde, kada „demokratski orijentisani“ građani poput Saše Jankovića, Anite i Staše govore o sudu, red je da uz to pomenu da se u ovoj presudi Srbija oslobađa svih optužbi iz Sarajeva i da genocid prepoznaje samo u slučaju Srebrenice. Red je da uz to pomenu da je glavna falinka ovog argumenta i ključnog momenta gde dolazi do zamena teza, upravo činjenica da MSP o genocidu nikada NIJE RASPRAVLjAO niti ga je UTVRĐIVAO – već je samo preuzeo mišljenje Tribunala u Hagu, a o legitimitetu i legalitetu ovakvog suda suvišno je i govoriti.

Dalje, kada govorimo o Evropi, teško je zamisliti da bi joj verski razlozi bili jači od kriminalističke istrage koja za cilj ima da utvrdi zašto je određen broj ljudi izgubio živote. To naravno „nije“ slučaj sa Hagom.

Ovde je ključno otvoriti pitanje tela koje je predstavilo listu preliminarno nestalih lica „ICMP“-a  – kao listu žrtava genocida . Pod jedan, Međunarodna komisija za nestale nema mandat da vrši istrage, već samo da prikuplja prijave porodica nestalih i uzima uzorke DNK za analizu. Pod dva, kada govorimo o asanaciji i masovnim grobnicama, ne možemo da ne zaključimo da se nikada nije sproveo sudski postupak koji bi razdvojio žrtve po mestu i načinu stradanja, iako su to morali učiniti .

Pod tri, Tomas Parsons, direktor forenzičkih studija ove laboratorije, odgovarajući na unakrsna pitanja odbrane na suđenju generalu Ratku Mladiću 29.juna 2015. godine potvrdio je da laboratorija nema redovne sertifikate za stručan rad, i da delatnost „ICMP“-a  niko ne kontroliše, da ne postoji nadzorni odbor, kao i to da su dva puta menjali svoje operativne protokole. Uz sve ovo „ICMP“ nije član Evropske mreže za forenziku.

Na osnovu sveobuhvatne analize, da bi postojao genocid mora da postoji namera potpunog ili delimičnog uništenja nacionalnih, etničkih, rasnih ili religijskih grupa. Ako smo mi imali genocidne namere tako što smo 35.000 bošnjačkih žena i dece evakuisali sa UNPROFOR-om iz enklave, i gde prilikom ulaska VRS niko od civila nije poginuo, onda smo mi svi kolektivno ludi i treba da se lečimo, a Stašu i ostale „Žene u crnom“ treba da ostavimo zauvek na miru da nas „peru“ od zločina.

Svako ko je ikada ustao da pokaže svoje negodovanje povodom njihovih teorija „genocida“ i ne znam kakvih sve izmišljenih srpskih zločina, okarakterisan je kao fašista, nacista, ratni huškač i najveći protivnik istine. Da se razumemo, ja nemam ništa protiv demoktarije, onda kada ona nije uslovna, onda kada i meni kao nekom ko ima 22 godine dozvole da kažem šta imam. Stalno se govori o pomirenju između muslimana i pravoslavih na balkanskim prostorima, i ja sam lično za, ali draga Stašo, i sve ostale „Žene u crnom“ da bismo se udruženim snagama pomirili kao narodi, hajde da za početak taj genodid –DOKAŽETE.

Kristina Mehović, Alternativa

Izvor: NACIONALIST

Vezane vijesti:

Jelena Jelisavčić – Srebrenica – genocid nad istinom

Mira Lolić Močević: Dan kada je oslobođena Srebrenica …

Cela BiH puna je srpskih Srebrenica! | Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: