fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Obeležena godišnjica NATO bombi na bolnicu Dragiša Mišović

Arhivska fotografija snimljena 20. maja 1999. na kojoj su prikazane ruševine bolnice na Dedinju "Dragiša Mišovic" - U Beogradu je danas organizovan skup posvecen 13 godišnjici od bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije na kome je istaknuto da je to uradeno protiv svih odredbi medunarodnog prava i rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija. FOTO TANJUG / DRAGAN ANTONIC / dmmČlan Gradskog veća Milan Janković položio je danas venac na spomen-obeležje ispred KBC „Dragiša Mišović”, povodom 17 godina od NATO bombardovanja i pogibije gardista u tom objektu.

Janković je istakao da se danas sećamo svih vojnika i pacijenata koji su tada izgubili svoje živote od NATO agresora.

„Danas želimo da podsetimo buduće generacije na agresiju koju smo doživeli 1999. godine, s ciljem da nikada to ne zaboravimo“, naveo je Janković, saopštio je Beoinfo.

U raketnom napadu  NATO avijacije na KBC „Dragiša Mišović”, 20. maja 1999. godine, u 00.50 sati posle ponoći, živote su izgubili tri pacijenta bolnice i sedam pripadnika Vojske Jugoslavije.

TANJUG

Vezane Vijesti:

Da se ne zaboravi!

Kako sam odložio agresiju

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: