fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Ističe rok za otkup stanova

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/stanovi.jpg

Krajem godine ističe rok za podnošenje zahtjeva za otkup stanova izvan područja od posebne državne skrbi korisnicima koji su sklopili ugovor o najmu stana s Ministarstvom regionalnog razvoja do kraja jula ove godine.

Nakon proteka tog roka, korisnici neće biti u mogućnosti da podnesu zahtjev za otkup. Da bi se ispunila forma i podnio zahtjev, dovoljno je ispuniti i potpisati obrazac zahtjeva koji je moguće skinuti s web-stranica Ministarstva

– Svi korisnici programa stambenog zbrinjavanja izvan područja od posebne državne skrbi koji su sklopili ugovor o najmu stana s Ministarstvom do 28. jula ove godine, nužno je da podnesu zahtjev za otkup stana do kraja ove godine, odnosno do 31. decembra – ističe Boris Milošević, pravnik u SNV-u.

Nakon proteka tog roka, korisnici programa stambenog zbrinjavanja koji su potpisali ugovor o najmu do kraja jula neće biti u mogućnosti da podnesu zahtjev za otkup. Da bi se ispunila forma i podnio zahtjev, dovoljno je ispuniti i potpisati obrazac zahtjeva koji je moguće skinuti s web-stranica Ministarstva regionalnog razvoja ili dobiti od regionalnih ureda ili ureda SNV-a.

– Potrebna dokumentacija može se naknadno priložiti uz zahtjev, kad se stvarno krene u postupak otkupa – kaže Milošević i dodaje da je Ministarstvo poštom upozorilo korisnike na isticanje roka.

U zahtjevu za otkup korisnici stanova imaju mogućnost da se odluče za plaćanje odjednom ili kupovinu na rate. Milošević ističe da se sada mogu odlučiti za jednu od opcija, a kad krenu u proces otkupa stana, svoju odluku mogu promijeniti.

Oni korisnici koji su sklopili ugovor poslije 28. jula 2011. imaju pravo da podnesu zahtjev za kupnju stana u roku od godine dana od dana sklapanja ugovora.

Nenad Jovanović

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/snv-baner.JPG

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: