fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

КЊИГА САМОСВЕСТИ ИСТОРИОГРАФИЈЕ ХОЛОКАУСТА

Књига

English

Почетком септембра обjављена jе књига Јована Ћулибрка Историографиjа холокауста у Југославиjи, заjедничко издање Института за теолошка истраживања Богословског факултета и Факултета безбедности из Београда.
Овом књигом „историографиjа jе добила темељно и савесно написан рад, коjи ће морати да консултуjе свако ко жели да се упозна не само са темом историографиjе холокауста у Југославиjи, већ и са темом холокауста, jер ово je уjедно и вредан допринос општоj историографиjи холокауста“, написао jе др Милан Кољанин, први рецензент књиге. На трагу ауторове мисли може се рећи да jе jугословенска, или бар српска историографиjа холокауста донела плод своjе зрелости, књигу самосвести наше историографиjе холокаустa. Међу неспорним врлинама књиге читалац ће наћи широкo и дубинско познавање jугословенских и страних историографиjа холокауста, плодоносно сучељених у књизи Јована Ћулибрка. Ауторов стил jе новина у овоj врсти литературе и не допушта читаоцу да остане по страни од дубина централне тема људске историjе у XX веку.
Рецензиjа др Милана Кољанина са Инститита за савремену историjу, Београд
Рецензиjа Симона Епштаjна с Јевреjског универзитета у Јерусалиму

 

РЕЦЕНЗИЈА-КЊИГА САМОСВЕСТИ ИСТОРИОГРАФИЈЕ ХОЛОКАУСТА

 

Извор: jasnenovac-odbor.jpg

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: