fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Билећа обиљежила 25. годишњицу оснивања ВРС (ВИДЕО)

Поводом двадесет пете годишњице оснивања Војске Републике Српске, свечано је данас било и у Билећи. Посебан програм организован је у касарни „Билећки борци, а у спомен-храму Светог Василија Острошког и Тврдошког, служена је литургија.

Билећа - обиљежавање 25 година од оснивања ВРС Фото: РТРС
Билећа – обиљежавање 25 година од оснивања ВРС Фото: РТРС

На свечаности у билећкој касарни окупили су се припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука, демобилисани борци Војске Републике Српске, чланови њихових породица и породица погинулих, али и бројни други гости. Датуми попут овог не смију се заборавити – порука је са ове свечаности.

„Да смо на правом путу свједочи чињеница да су овдје са нама велики број представника борачких организација из источне Херцеговине као и уважених представника породица погинулих бораца и цивилних жртава рата“, рекао је мајор Небојша Ивезић, командант Другог пјешадијског батаљона.

Морамо се присјетити оних који су дали све највредније за Српску, истичу борци који су прије двадесет и више година стали на браник отаџбине.

„То што Борачка организација баштини традицију обиљежавања овог датума нама много значи. Једино је ово прилика да се видимо и дружимо. Ми који смо реживјели рат једино на ове датуме се сакупимо и обиљежимо их“, рекао је Гордан Калајџић, секретар БОРС-а Фоча.

веселин Вујовић, предсједник БОРС-а Билећа је нагласио да је ово прилика да се присјете тих тешких али и славних дана.

Поводом двадесет пете годишњице оснивања Војске Републике Српске и дванаесте годишњице постојања Трећег пјешадијског Република Српска пука, организован је посебан програм. Општини Билећа и завичајном клубу „Освит“, додiјељена су и признања.

Извор: РТС

Везане вијести:

Откривено Спомен-обиљежје погинулим борцима из Невесиња и убијеним цивилима из Коњица (ВИДЕО)

Oбиљежено 25 година од формирања фочанских бригада

Сјећање на погинуле борце Војске Републике Српске

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: