ВАНДАЛСКИ НАПАД ПОДСТАКАО 18-ГОДИШЊИ МЛАДИЋ

vukovar

ВУКОВАР, 31. ЈАНУАРА (СРНА) - Хрватска полиција пронашла је осамнаестогодишњег младића који је подстицао вандалски напад на кафић у Вуковару у којем је српска породица прослављала пунољетство сина.

Напад се догодио 27. јануара након полуфиналне утакмице Европског првенства у рукомету између Србије и Хрватске и том приликом је један мушкарац лакше повријеђен, док су разбијена стакла на објекту и поломљен инвентар, те оштећена три аутомобила.

Према наводима полиције, осамнаестогодишњи Вуковарац је показао групи млађих особа објекат у којем се прослављао рођендан, пише "Вечерњи лист".

Против овог младића подигнута је кривична пријава Општинском државном тужилаштву због подстицања насилничког понашања које је довело до инцидента, а из полиције наводе да настављају истрагу с циљем проналажења преосталих починилаца овог кривичног дјела.

Осим напада на кафић, хулигани су након рукометне утакмице гађали камењем и зграду Самосталне демократске српске странке у Вуковару.

Душан Живковић, који је поводом прославе 18. рођендана сина организовао забаву, потврдио је да су навијачи провалили врата и упали у кафић те почели разбијати све на шта су наишли.

Послије полуфиналне утакмице рукометних репрезентација Србије и Хрватске, напади на Србе су забиљежени у Сплиту и Вуковару, док су на православној цркви у историјском језгу Дубровника полупана стакла.

У Сплиту су лакше повријеђена два члана Вијећа српске националне мањине у нападу групе разочараних хрватских навијача, који су девастирали просторије Вијећа на Мажурановићевом шеталишту.

 

 

Извор: срна