УМИРЕ У УСТАШКОМ ЗАТВОРУ! Капетан Драган заборављен и без пребијене паре

Капетан Драган

Капетан Драган

Драгана Васиљковића и даље заступа хрватски адвокат по службеној дужности јер он не може да плати браниоца... Супруга Нада из Аустралије још га није посетила у затвору у Сплиту јер нема новца за пут

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган или Кеп, нема новца да ангажује адвокате који би га пред хрватским судом одбранили од оптужби за наводне ратне злочине.

Преживљавао од помоћи дијаспоре Информеров извор близак Капетану Драгану тврди да му је својевремено српска дијаспора у Аустралији прикупила два милиона аустралијских долара.

- Кеп је у екстрадиционом притвору провео девет година. Могуће да је велики део тог новца потрошен током правне борбе да не буде испоручен Хрватској, што се на крају, нажалост, догодило - закључује извор Информера.

Кепа, који је од 9. јула утамничен у затвору на Билицама код Сплита, и даље заступа адвокат по службеној дужности Дарко Станић.

Васиљковић је разговарао с десетак адвоката, али ниједног није ангажовао. Очигледно је реч о новцу. Нисам сигуран да располаже с довољно средстава да би себи могао да приушти тим адвоката какав жели - каже Станић за Информер.

Платићемо само посматраче

Бранилац додаје да Кепа због беспарице још ниједном није посетила супруга Нада из Аустралије.

- Редовно се чује са женом, али она за ових неколико месеци још није дошла да га посети. Дуг је и скуп пут из Аустралије. Претпостављам да је то главни разлог што још није дошла - наглашава Станић, истичући да његовог клијента редовно посећују само српски и аустралијски конзули.

У Тужилаштву за ратне злочине у Београду тврде да не знају ништа о финансијској ситуацији Капетана Драгана и обећавају да ће му пружити сву неопходну помоћ.

Причао са десет адвоката, али... Разговарао је с десетак адвоката, али ниједног није ангажовао. Очигледно је реч о новцу... Дарко Станић, адвокат Капетана Драгана

Финансијски део није у нашој надлежности, али ћемо Васиљковићу пружити сву могућу помоћ која је до нас. Обезбедићемо посматраче који ће пратити суђење и контролисати да ли је оно праведно и фер - објашњавају у тужилаштву.

Суде свим Крајишницима

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта сматра да би Србија морала да помогне Капетану Драгану.

- Морамо да схватимо да је ово суђење политички мотивисано и уперено против свих Крајишника који су чували своја огњишта. Хрватска процесом против Капетана Драгана управо шаље поруку Крајишницима да им нема повратка тамо. Зато и сумњам у праведност хрватског судства у случају против Васиљковића - наглашава Линта.

Капетан Драган је, иначе, у затвору на Билицама смештен у ћелији од 30 квадрата, има телевизор и приступ дневној штампи. Посебно се води рачуна о његовој безбедности, због чега у шетњу иде сам, одвојено од осталих притвореника. Почетком октобра Жупанијски суд у Сплиту требало би да одлучи хоће ли му продужити притвор.

 

Извор: Informer

 

Везане вијести:

КАПЕТАН ДРАГАН НА ПУТУ ЗА ЗАГРЕБ - Jadovno 1941.

КАПЕТАН ДРАГАН - СИМБОЛ ОТПОРА ПРОУСТАШКОЈ ВЛАСТИ ...

Капетан Драган: Ако ми не помогнете, у Хрватској ће ме убити ...

СПРЕМАН ЗА МЕГДАН СА ХРВАТИМА - Jadovno 1941.

МОРИ: НЕ ПОСТОЈЕ ДОКАЗИ НИ ЗА ЈЕДНУ ОПТУЖНИЦУ ...