СТАТИ УКРАЈ АМОРУ МАШОВИЋУ

goran krcmar

САРАЈЕВО, (СРНА) - Руководилац Оперативног тима за тражење несталих Владе Републике Српске Горан Крчмар рекао је Срни да је крајње вријеме да се стане украј члану Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амору Машовићу коме није први пут да вријеђа и понижава српски народ, српске жртве и Републику Српску.

Крчмар је нагласио да Машовић поново обмањује јавност наводима да се у спомен-костурницама у Републици Српској налазе ампутирани дијелови тијела са сарајевског гробља "Лав".

"У спомен-костурницама Републике Српске налазе се и тијела из масовне гробнице са гробља `Лав` у којој је пронађено 26 сарајевских Срба, измјештена српска тијела са Казана... На српску жалост, господин Машовић је дјелимично и у праву кад каже да се у спомен-костурницама Српске налазе и ампутати људских остатака. Желим да подсјетим господина Машовића да су то српске главе које су одсјекли они исти припадници `Ел муџахид` бригаде који господина Машовића називају братом, а он њих ослободиоцима БиХ. Питам од кога су то они ослободили БиХ док Оперативни тим Владе Републике Српске и данас сакупља одсјечене српске главе по цијелој БиХ?", упитао је Крчмар.

Он је упитао и Србе запослене у Институту БиХ зашто ћуте на све ово, наводећи да су неки од њих чак истомишљеници Амора Машовића и да се саглашавају са њим.

Машовић је рекао јуче да се у три спомен-костурнице у Републици Српској налазе и "остаци људи који живи ходају". ''У неким од тих сандука и врећа налазе се ампутати ексхумирани на гробљу Лав сахрањени у ратном периоду. Послије ампутације дијелова тијела рањеника који су оперисани и они су одложени у гробље Лав. Међу њима су и бебе које су сахрањене у том гробљу и ексхумиране, а знамо за најмање двије'', рекао је Машовић.

 

 

 

Извор: срна