СТАНИМИРОВИЋ ОДБАЦИО ОПТУЖБЕ

stanimirovic_vojislav.jpg

ЗАГРЕБ, 19. ЈАНУАРА (СРНА) - Предсједник Самосталне демократске српске странке Војислав Станимировић одбацио је оптужбе да је понижавао ратне заробљенике у Вуковару и најавио да ће данас отићи у Државно тужилаштво Хрватске да би одговорио на те клевете.

Станимировић је истакао да га тужилаштво никада није позвало да би одговорио на те клевете, већ да тамо одлази сам, што ће и данас учинити, јавили су хрватски медији.

Током јучерашње расправе у Хрватском сабору, потпредсједник СДСС-а Милорад Пуповац назвао је клеветом изјаву посланика ХДССБ-а Зорана Винковића који је, позивајући се на свједочење Ружице Ердељић о силовањима у Вуковару, затражио од тужилаштва да испита улогу лидера СДСС-а Војислава Станимировићева током протеклог рата.

"Нећемо допустити да се посао наше странке клевеће као што је то у случају посланика Станимировића. Лаж је да је он пљунуо особе које су били ратни заробљеници. Станимировић ће своју невиност доказивати пред тужилаштвом као што је радио до сада", рекао је Пуповац.
       
Хрватица Ружица Ердељи оптужила је предсједника СДСС-а да је био међу онима који су је пљували након, како је навела, "проживљених звјерстава".

 

 

Извор: срна