СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ МЕЗГРАЈЕ

УГЉЕВИК, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У угљевичкој Мјесној заједници Мезграја-Гај служен је помен-парастос за седморицу бораца са овог подручја погинулих у отаџбинском рату на данашњи дан прије 20 година.


Паљењем свијећа и полагањем вијенаца, представници општине Угљевик и Борачке организације ове подмајевичке општине, те чланови породица, пријатељи, родбина и саборци, одали су почаст седморици бораца отаџбинског рата чија су имена уклесана на спомен-обиљежју у Мезграји.

Ове године, на данашњи дан, обиљежава се 20 година од када су муслиманске оружане снаге продрле у ову мјесну заједницу, а мјештани одбранили напад.

"Данас, пред овим спомеником, гдје ће се генерације пред нама учити вриједностима слободе и достојанства отаџбине, на овај посебан начин присјећамо се седам погинулих бораца из Мезграје. Наша дужност и обавеза је да помогнемо потомцима оних који су највише дали за своју отаџбину", рекао је начелник општине Угљевик Василије Перић.

Предсједник Општинске борачке организације Угљевик Јован Маринковић одао је почаст палим борцима и истакао важност оваквих окупљања.

"Окупили смо се да се заједнички помолимо за мезграјске јунаке који су бранили свој народ од непријатеља", рекао је Маринковић, истичући да је циљ Борачке организације да се овај датум и погинули јунаци никад не забораве.

Прије служење помен-парастоса Актив добровољних давалаца крви из Мезграје организовао је акцију добровољног давалаштва крви у којој су прикупљене 24 боце ове драгоцјене течности.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

ОБИЉЕЖЕНО 23 ГОДИНЕ ОД ФОРМИРАЊА ДРУГЕ КРАЈИШКЕ БРИГАДЕ

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ ЖЕЉЕЗНИЧАРИМА