СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА 33 ПОГИНУЛА СРПСКА БОРЦА ИЗ ЧЕЧАВЕ

Срна

ТЕСЛИЋ, 19. АВГУСТА /СРНА/ - У Чечави код Теслића данас је служен парастос за 33 српска борца из овог мјеста погинула у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.Вијенце су код спомен обиљежја погинулим борцима положили породице погинулих бораца, начелник општине Саво Касаповић, представници општинске Борачке организације, локални политички званичници и чланови Равногорског покрета. 

Начелник Касаповић је рекао да служење парастоса погинулим Чечавцима на празник Преображења Господњег има традицију и додао да ће се овај дан и у будуће његовати и достојанствено обиљежавати.

Касаповић је истакао да је ово прилика када грађани треба да се присјете оних који су животе дали за Републику Српску, али и њихових породица. 

Он је нагласио да то не треба да буде само декларативно већ и суштински, наводећи посебну бригу о дјеци погинулих бораца. 

"Овакви догађаји су битни. Треба да се збијемо, сјетимо погинулих бораца и да то чинимио и убудуће", рекао је Касаповић. Он је додао да треба гајити и добре међуљудске односе како се недавна историја не би поновила

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png