СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

УГЉЕВИК, 26. ОКТОБРА /СРНА/ - У Угљевику је данас служен парастос за 301 погинулог борца, чија су имена уклесана на Централном спомен-обиљежју ове општине.

Предсједник општинске Борачке организације Јован Маринковић рекао да се сваке године уочи Свете Петке, славе општине Угљевик, организује парастос погинулим борцима. 

"Практикујемо да не почињено ништа без сјећања на оне које су највише дали за Републику Српску и својим животима донијели слободу коју данас имамо. Славу коју дочекујемо највише смо захвални управо њима, зато се сјећамо свих оних што су своје животе уградили у темеље Републике Српске", рекао је Маринковић. 

Начелник општине Угљевик Василије Перић подсјетио је да жртва оних који су своје животе уградили у темеље Републике Српске не смије бити заборављена. 

Прислуживањем свијећа и полагањем вијенаца почаст погинулим борцима отаџбинског рата одали су чланови њихових породица, саборци и пријатељи, као и представници Општинске борачке организације, те општине Угљевика. 

Пошту палим борцима одале су и делегације братске општине Кавадарци, затим Беочина и Лознице, града Бијељина, општине Лопаре, Рудника и термоелектране Угљевик, те политичких партија.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

ЂОКИЋ И МИЛОВАНОВИЋ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА УСТАНКА ПРОТИВ ФАШИЗМА

ОТВОРЕНА СПОМЕН СОБА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА