ОБИЉЕЖЕНА 17. ГОДИШЊИЦА ЕКСХУМАЦИЈЕ СРПСКИХ ЖРТАВА

ГЛАМОЧ, 1. АВГУСТА /СРНА/ - Служењем парастоса у храму Свете Тројице у Гламочу, те прислуживањем свијећа и полагањем цвијећа данас је обиљежена 17. годишњица од ексхумације 108 српских бораца и цивила из масовне гробнице "Камен" код Гламоча.

Предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић изјавио је Срни да правосуђе БиХ, поред бројних доказа и изјава свједока, ни након 19 година од овог злочина није нашло за сходно да процесуира одговорне.

Митровић је рекао да су злочине над српским војницима и цивилима, углавном заробљеницима, на овом локалитету 1995. године починили припадници Хрватске војске и Хрватског вијећа одбране.

Од укупног броја ексхумираних из масовне гробнице "Камен", каже Митровић, још пет тијела није идентификовано.

Обиљежавању су присуствовали савјетник министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске генерал Милан Торбица, предствници општине Гламоч, свештенство Српске православне цркве, породице жртава и грађани.

Чланови некадашње Комисије за тражење несталих лица Републике Српске ексхумирали су у јулу 1997. године тијела 108 српских бораца и цивила из масовне гробнице "Камен".

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

ЕКСХУМИРАНО 875 ЖРТАВА

НЕМА ПОЗИТИВНИХ ПРОМЈЕНА ПРЕМА СРПСКИМ ИЗБЈЕГЛИЦАМА

МИТРОВИЋ : НА ОЗРЕНУ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ СРБА

ПОЧЕЛА ЕКСХУМАЦИЈА - ТРАЖЕ СЕ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ СРБА