НОВЕ ПРИЈЕТЊЕ СРБИМА КОЈИ ТРАЖЕ ИСТИНУ И НЕСТАЛЕ СРОДНИКЕ

srna

СРЕБРЕНИЦА, 23.ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједници општинских организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила у Сребреници и Братунцу Младен Грујичић и Радојка Филиповић ових дана су изложени пријетњама смрћу које им упућују непозната лица телефонским позивима из Белгије.

Предсједник сребеничке организације Младен Грујичић рекао је Срни да је о овим пријетњама обавијестио полицију.

Њега је око поноћи прије двије вечери назвало непознато лице и запријетило да су му "дани одбројани" и да "сви четници треба да се спреме за погубљење". Позив је био из Белгије. Исти глас, али са другог броја такође из Белгије, и раније је пријетио Грујичићу.

Филиповићева каже да се због пријетњи којима је изложена не осјећа сигурно.

"Очито је да неки екстремисти и србомрсци, који су ко зна на шта све спремни, желе да нас уплаше и угуше рад наше организације, чиме би прикрили злочине почињене над Србима, избјегли одговорност за то и спријечили да јавност сазна праву истину о рату у БиХ", рекла је Филиповићева.

Она је додала да свијет постепено ипак сазнаје и прихвата реалност и истину да су у рату у БиХ мучени и страдали и Срби и Хрвати, а не само Бошњаци, и да су масовне злочине починили и припадници из реда бошњачког народа, али за њих још нису одговарали и тек долази вријеме да се та неправда исправи.

 

 

Извор: срна